Pericol pe străzile din Umbrărești. Doi consăteni sunt suspecți de conducerea unui autoturism sub sub influența alcoolului sau a altor substanțe

La data de 22 septembrie 2023, în jurul orei 19:50 polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești au oprit în traficul rutier pentru control, pe strada Ștefan Cel Mare, din comuna Umbrărești, un autoturism care era condus de un bărbat, de 36 de ani, din această localitate.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în  cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

La o zi distanță, pe data de 23 septembrie 2023  polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești a depistat un alt  bărbat, care s-au urcat la volan după ce a consumat substanțe psihoactive.

Este vorba de  un bărbat de 50 de ani, din comuna Umbrărești, județul Galați. A fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe strada Ștefan Cel Mare, din localitatea de domiciliu, în jurul orei 19:30.

Datorită comportamentului manifestat a fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât și pentru cel de substanțe psihoactive. În primul caz, rezultatul a fost negativ, însă în cel de-al doilea caz au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Ambii conducători auto au fost conduși la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise,  fiind întocmite dosare penale pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, se arată în buletinul informativ transmis de IPJ Galați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *