vineri, mai 24, 2024
Actualitate

Update ora 12:00. Căutările au fost oprite. Nu a fost găsit niciun obiect suspect

 

Update ora 12:00. Căutările la Galați au fost oprite. Majoritatea echipajelor s-au retras,  la fața locului rămânând doua autospeciale de pompieri de la Galați și Brăila.

După mai bine de 7 ore de căutări, autoritățile nu au găsit nicio dronă sau vreo urmă care să indice posibila prezență a unui obiect neautorizat.

 

Știre inițială.   Aseară, în jurul orei 22:40.  Populația a fost informată printr-un mesaj RO-Alert că „există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian”. Deși până acum, mesajele RO-Alert erau trimise doar pentru câteva localități din Tulcea și Galați, de data aceasta aria a fost extinsă, trezind oamenii din somn și panicându-i. Câțiva oameni au sunat la numărul de urgență 112 cerând informații suplimentare. În plus, alții, în loc să rămână în casă, au ieșit speriați pe la porți așteptând să vadă ce se întâmplă.

 

Noaptea trecută MAPN a transmis un comunicat prin care menționa că „ în urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean,  în proximitatea graniței cu România, Ministerul Apărării Naționale a alertat forțele aflate în Serviciul Poliție Aeriană și a notificat, începând cu ora 22.38, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din Județele Tulcea și Galați.

Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galați.

Ca urmare, forțe ale ISU, Poliției și Poliției de Frontieră au fost redirecționate către zonele din proximitatea municipiului Galați unde a fost înregistrat semnalul radar respectiv. Până la acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spațiul aerian pe teritoriul național. Căutările vor continua și în cursul acestei zile.”

 

Așadar și la această oră în cartierul Cantemir din Galați forțele de ordine periează zona pentru a vedea dacă a căazut sau nu vreun aparat de zbor neaturizat pe teritoriul țării noastre.

 

„La ora 01.41, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate.”, a mai transmis MAPN.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen