Update | A fost identificat bărbatul care a legat un câine de o mașină. Ce susține acesta în apărarea sa

Update2

 

În urma activităților efectuate de către polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Galați a fost identificat bărbatul care se afla la volan, precum și pasagerul din partea dreapta față.

Este vorba de un bărbat, cu vârsta de 46 de ani și soția acestuia, cu vârsta de 37 de ani, ambii domiciliați în localitatea Foltești, din județul Galați.

Acesta a declarat că este cioban de meserie, iar când a trecut cu oile la pășunat în zona canalelor de irigații din Bădălan ar fi observat un exemplar canin mort. A legat cadavrul animalului cu o sfoară de cârligul de remorcare al autoturismului său cu intenția de a-l duce într-o altă zonă pentru a-l îngropa, pe motiv că oile s-ar putea îmbolnăvi.

Cercetările sunt continuate de către polițiști în vederea stabilirii întregii situații de fapt, precum și pentru luarea măsurilor legale.

Update: Comunicat IPJ Galați 

În urma apariției în spațiul public, pe un site de socializare, a unei postări în care se observă un autovehicul care s-ar afla în deplasare și care târâie un câine ce este legat cu o funie/cablu, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Galați s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal pentru rănirea sau schingiuirea animalelor, și efectuează cercetări pentru identificarea persoanei aflate la volan, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Știre inițială 

Cruzime fără margini la periferia orașului Galați. În spațiul public au apărut imagini cu un câine legat de cârligul unei mașini de teren. Din informațiile noastre, patrupedul a fost târât zeci de metri până când și-a dat suflul.

 

În aceste momente, IPJ Galați a deschis o anchetă și îl caută pe individul care a făcut acest gest. Potrivit Legii nr. 205/2006 republicată privind protecția animalelor relele tratanente sau agresiunile împotriva animalelor, persoana care se va găsi vinovată riscă ani grei de închisoare. Pedeapsa maximă fiind de 7 ani.

 

Potrivit legii se constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă:

 

a) folosirea animalelor sălbatice aparținând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane și trupe de artiști ambulanți, precum și în orice alte tipuri de spectacole similare;

b) folosirea armelor cu tranchilizant asupra animalelor în alte situații decât pentru imobilizarea acestora;

c)practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;

d) rănirea cu intenție a animalelor.

 

 

Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani:

 

a) uciderea animalelor, cu intenție, fără drept;

b) schingiuirea animalelor;

c) organizarea de lupte între animale sau cu animale;

d) zoofilia

 

 

Respectați legea! Iubiți și respectați animalele!

 

 

Vom revenii cu noi informații!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *