marți, aprilie 23, 2024
Actualitate

Vremea se înrăutățește. Viscol în a doua jumătate a nopții în județele Vrancea și Galați. Meteorologii au actualizat prognoza

Vremea se înrăutățește. Viscol în a doua jumătate a nopții în județele Vrancea și Galați. Meteorologii au actualizat prognoza. La această ora ninge abundent în jumătatea de nord a Moldovei, în restul teritoriului plouă. Vremea se va menține capricioasă.

În Moldova vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25…35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și în nordul și centrul Moldovei, unde se va depune strat de zăpadă și mixte  în rest. Vor fi condiții de polei.

Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 55…65 km/h. La munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60…80 km/h.

Cod portocaliu de precipitații mixte și viscol din a două jumătate a nopții pentru județele Vrancea și Galați.

 

Codul intră în vigoare de astăzi, ora 18 și va fi valabil până mâine, ora 10:00. Potrivit ANM, vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 85…90 km/h, iar local cantitățile de precipitații vor depăși 40…60 l/mp. Vor fi precipitații mixte și, din a doua parte a nopții, vor predomina ninsorile viscolite.

Nu plecați la drum dacă nu aveți mașina echipată de iarnă. Este posibil să se așterne un strat de zăpadă.

Nu uita sa ne urmărești și pe WhatsApp

Urmărește-ne și pe Instagram

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen