vineri, mai 24, 2024
Actualitate

O nouă categoria de permise de conducere pentru fermieri. Avantajele pe care le pot avea

Recent, a fost adoptată Ordonanța de Urgență nr. 1 din 18 ianuarie 2024 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, care vine să aducă îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește conducerea tractoarelor agricole și forestiere.

S-a introdus o categorie nouă de permis de conducere, denumită Tr1. Este foarte important de clarificat faptul că principala caracteristică a acestei categorii este limita vitezei de deplasare, și anume 40 km/h pe drumurile publice. Mai mult, subliniem clar că în această categorie nu se țin cont de masa totală maximă autorizată sau tonaj.

Iată câteva clarificări:

  1. Compatibilitate cu Permisul de Categoria B: Dacă dețineți deja un permis de categoria B, puteți conduce nu doar autoturisme și autoutilitare, ci și tractoare agricole sau forestiere din categoria Tr1. Această categorie de permis, Tr1, acoperă ansamblurile formate dintr-un tractor Tr1 și una sau două remorci, cu condiția să respectați limita de viteză de 40 km/h pe drumurile publice.
  2. Tractoare Agricole sau Forestiere cu Viteză Maximă de 40 km/h: Cu permisul de categoria Tr1, aveți dreptul să conduceți tractoare agricole sau forestiere care se deplasează cu o viteză maximă de până la 40 km/h pe drumurile publice.
  3. Valabilitate pentru Ansamblurile cu Remorci: Categoria Tr1 din permisul de conducere acoperă și ansamblurile formate dintr-un tractor Tr1 și una sau două remorci. Aceasta este o regulă valabilă indiferent de masa totală maximă autorizată a vehiculului sau ansamblului de vehicule.

Această categorie Tr1 vine în întâmpinarea nevoilor voastre, facilitând conducerea tractoarelor agricole sau forestiere specifice activităților agricole, fără a vă impune criterii legate de masa totală maximă autorizată sau tonaj, a anunțat într-o informare Ministrul  Agriculturii, Florin Barbu.

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen