Copiii din Umbrărești au avut parte de o excursie nemaipomenită organizată de Parohia Umbrărești 1, în mod gratuit
Excursie nemaipomenită pentru copiii din Umbrărești. Aceștia au putut să se bucure de o aventură, în mod gratuit. Totul a fost organizat de părintele paroh, Ioniță Gheorghiță de la biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din satul Umbrărești, care a avut grijă ca micuții și tinerii să se simtă bine și să fie fericiți.
Startul aventurii s-a dat la ora 6 dimineața, fiind urmat un traseu care să țintească mai multe obiective turistice pe o distanță de 160 de kilometri. Cu mai multe mașini și un microbuz, aproximativ 40 de copii au pornit „țesând” amintirile ce vor rămâne în mintea lor toată viața.
Prima oprire a fost făcută în localitatea băcăuană Borzești, chiar localitatea unde a copilărit Ștefan cel Mare. Aici, aventurierii au putut vedea stejarul, dar și Biserica Adormirea Maicii Domnului. De asemenea, doamna preoteasă le-a explicat pe scurt istoria locului. A urmat un mic moment de poze, iar apoi excursioniștii s-au pregătit pentru următorul loc.
A trebuit să se pregătească de-a binelea, căci urma să coboare la o adâncime de 300 de metri, în Salina Târgu Ocna, unde temperatura era mult mai scăzută față de cea din exterior. Drumul până în subteran s-a făcut cu autobuzele, fiind parcursă o distanță de aproximativ 3 kilometri, prin galerii săpate acum sute de ani.
Ajunși în salină, copiii au vizitat capela din interior, iar apoi fiecare dintre ei a avut ocazia să se distreze cum a simțit. Jocuri de biliard, tenis, fotbal și plimbări cu karturile. Acestea au fost doar câteva din activități.
După joacă și distracție, copiilor li s-a făcut foame, dar nu a fost problemă. Acest aspect a fost luat în calcul și rezolvat de îndată, datorită unei familii satul Umbrărești, care a însoțit copii în excursie, și s-a pregătit dinainte cu carne și mici mulți. Într-un loc special amenajat, în Târgu Ocna, copiilor le-a fost pregătit prânzul. Mâncarea a fost din belșug, saturându-se toată lumea.
Săturați fiind, a venit rândul următorului traseu. Din Târgu Ocna s-a plecat spre Slănic Moldova, stațiunea numită și Perla Moldovei. La Slănic, aventurierii au putut să se plimbe prin localitate, să se joace în parc și să asculte melodiile cântate live de fanfara venită special dintr-un raion din Republica Moldova.
Ultima oprire a fost făcută la Mănăstirea Măgura. Pe un drum îngust și cu serpentine foarte strânse au ajuns la mănăstirea aflată la o altitudine de aproximativ 300 de metri. La mănăstire, copii au putut să se roage și să vadă orașul Târgu Ocna de sus.
Nu a fost copil care să nu se bucure, chiar dacă a fost excursie de zi. Noi i-am am văzut și surprins momentele de fericire. Apreciem inițiativa părintelui Ioniță, și le transmitem celorlalți să facă și ei, înainte de a arunca comentarii neconstructive.