miercuri, octombrie 23, 2024
Fără categorie

Acțiune a polițiștilor rutieri din județul Vrancea. Un șofer din județul Galați a fost prins cu viteză




Poliţiştii vrânceni au acționat în acest sfârșit de săptămână pentru depistarea celor care depășesc viteza legală. S-au folosit echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale dar și aparatul TruCAM.

În perioada 30-31 iulie a.c., polițiștii rutieri, sprijiniți de efective de ordine publică, au acționat, pe drumurile publice din judeţ pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă limita legală de viteză.

În urma activităților din teren, polițiștii au aplicat 192 de sancțiuni contravenționale, din care 88 pentru depășirea limitelor legale de viteză și au verificat în trafic peste 200 de autovehicule. Au fost efectuate 74 de testări cu aparatul etilotest, 10 testări cu aparatul Drugtest, fiind constatate 6 infracțiuni, din care 4 privind conducerea sub influența alcoolului și 2 privind conducerea unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.

De asemenea, polițiștii au reținut 47 permise de conducere, din care 38 pentru depășirea limitei legale de viteză și au retras 12 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice.

Exemple:

La data de 30 iulie a.c., în jurul orei 17.00, un bărbat de 24 de ani care conducea un ansamblu de vehicule format din autoutilitară ce tracta o semiremorcă a fost depistat de polițiștii rutieri pe DN 2-E 85, pe direcția Focșani către Adjud, în localitatea Pufești, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,63 mg/L alcool pur în aerul expirat.
Totodată în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată.


În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art. 336 alin.1 și art. 335 alin.2 din Cod Penal.


La data de 30 iulie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii din cadrul Poliţei Oraşului Panciu – Compartimentul Rutier au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe DN 2 L Panciu, din direcția Panciu – Tișița, condus de un bărbat, de 38 de ani, din comuna Câmpuri, iar în urma tesării aparatul etilotest a indicat un rezultat de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Aseară, în jurul orei 18:40, un alt conducător auto, în vârstă de 35 de ani, din comuna Năruja, a fost depistat de polițiștii Serviciului Rutier, Compartiment DN 2 D Vidra, în timp ce conducea un autoturism în comuna Nistorești, deși aparatul etilotest a indicat rezultatul de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În cadrul acțiunii, a fost depistat un bărbat, de 43 de ani, din județul Galați, care circula cu autoturismul pe DN 2 D, cu viteza de 164 de km/h.

Un alt bărbat, de 31 de ani, din Odobești, a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier sâmbătă, 30 iulie, în jurul orei 19.00, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2 M, cu viteza de 183 km/h.

Față de aceștia, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 1305 lei. Ca măsură complementară, permisele de conducere au fost reținute pentru 120 de zile.

Pentru prevenirea evenimentelor negative, polițiștii de la rutieră vă reamintesc:

Respectaţi limita legală de viteză pentru fiecare segment de drum!

Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Manifestaţi prudență sporită la volan, adaptaţi viteza de deplasare condiţiilor de drum, măriţi distanța în mers și nu vă angajaţi în efectuarea unor manevre riscante în trafic!

În categoria evenimentelor negative sunt incluse, atât deplasarea cu viteză peste limita legală, cât şi neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile de trafic, la cele meteo sau la starea părţii carosabile.

NU conduceţi autovehiculul, dacă aţi consumat alcool!

Comunicat IPJ Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen