marți, octombrie 22, 2024
Actualitate

Turiști din Galați și Vrancea blocați pe munte.Căutări disperate pe Cheile Tisiței, în Vrancea. Un copil de 12 ani cu tata lui, printre cei blocați

Ieri, toată ziua, aflându-ne la intrarea pe traseul Cheile Tisiței am observat o mulțime de turiști intrând pe traseu. Vremea a fost bună,  până la ora 16, când a fost emis un cod roșu de furtuni și un cod portocaliu de viitură.

După ora 17, toți oamenii care erau pe traseu s-au întors,  mai puțin aparținătorii a 2 autoturisme înmatriculate în Vrancea și Galați.

 

În jurul orei 21, am luat legătura cu Salvamont Vrancea.  În jurul orei 22, la fața locului a ajuns prima echipă.  Au plecat pe traseu în căutarea turiștilor

La ora 23, la fața locului apar echipajele de poliție,  specificând faptul că au apel la 112 care semnalează dispariția unor persoane.

 

În jurul orei 24, o echipă complexă a plecat în căutarea celor dispăruți.

 

Astăzi,  la 9:25, persoanele au fost găsite în zona „La Pandar” de pe traseul Cheile Tisiței. Au fost găsiți cei doi tineri din Galați și bărbatul împreună cu fiul său,  de 12 ani.

 

„La data de 24 iunie a.c., ora 23.00, dispeceratul IPJ Vrancea a fost sesizat de către un bărbat din municipiul Focșani, cu privire la faptul că, fiul său, de 49 de ani, împreună cu băiatul acestuia de 12 ani, au plecat pe traseul montan din comuna Tulnici, sat Lepșa, în jurul orei 10:00 și nu au mai revenit.

Ultima oară cei doi au fost contactați telefonic la ora 12:00, precizând că vor intra în pădure.

 

Imediat, au fost mobilizate echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri, salvamontiști și reprezentanți ai unui club off-road care desfășoară activități de căutare.

Verificările se desfăşoară atât în pădure, cât şi în zonele adiacente.” A transmis IPJ Vrancea, la ora 00:22.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen