marți, octombrie 22, 2024
Cultural

Sute de copii și tineri prezenți în localitate, la o tabără de vară, în Parohia Umbrărești I

Sub binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a avut loc un eveniment memorabil, programul eparhial „Vacanța din Pridvorul Bisericii”, care a adunat în biserica Umbrărești 1 Vale peste 160 de copii și tineri din diverse localități din protoieriile Tecuci și Covurlui.

Credincioșii au fost întâmpinați cu căldură în această zi de joi însorită, iar întâlnirea a debutat cu o rugăciune comună în biserica dedicată Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril. Apoi, tinerii au avut parte de o serie de activități educative și distractive. Prima parte a fost o lecție de cateheză prezentată de părintele Nicolae Ciobanu de la parohia Ieremia Grigorescu. Urmează apoi o lecție practică de limbă și literatură română, oferită de doamna Trifan Georgeta, profesor pentru învățământul primar la Școala Sfântul Stelian din Umbrărești.

După ce au învățat și s-au dezvoltat în comunitatea bisericii, toți participanții au socializat și s-au bucurat de gustări în curtea bisericii. Evenimentul s-a mutat apoi pe stadionul comunal, unde copiii au participat la diferite activități sportive, inclusiv alergări de viteză și alergări de rezistență, care au adus zâmbete și bucurie.

Momentul prânzului a fost o ocazie de a împărtăși masa și a spori legăturile comunitare. Masa a fost pregătită cu atenție de o companie locală și oferită la Școala Gimnazială numărul 1 Umbrărești Vale, cu ajutorul Comitetului de Părinți, Comitetului Parohial și implicarea mamelor din grupul de cateheză al parohiei Umbrărești 1. Peste 160 de copii și tineri au gustat din bucatele pregătite cu dragoste și grijă.

Activitățile educative au continuat în incinta școlii, unde toți cei prezenți au avut șansa de a învăța despre siguranța rutieră de la Dna Agent Șef de Poliție Mariana Popescu. Copiii au primit sfaturi valoroase despre diferite probleme care pot apărea în viața de zi de zi și  cum să evite situațiile periculoase.

După-amiaza a adus competiția fotbalistică „Cupa Taberei” între echipele reprezentând diferite parohii. Seara a fost încheiată cu o atmosferă festivă în Parcul Târgul Festival din Umbrărești. Tinerii au dansat și au cântat muzică populară interpretată de artiștii locali, în timp ce focul de tabără a împărtășit căldura și emoția evenimentului.

La finalul acestei zile pline de activități, toți cei prezenți au simțit bucuria prieteniei și a cunoașterii reciproce. Emoțiile competiției sportive s-au transformat în strângeri de mână și dorința de a reveni în viitor la Umbrărești. Astfel, ziua de astăzi a devenit un exemplu viu al prieteniei, credinței și respectului pentru valorile culturii, sportului și educației. Tinerii au avut ocazia să se întâlnească și să interacționeze cu copiii din grupurile de cateheză ale parohiilor Vameș, Tudor Vladimirescu, Nămoloasa Sat, Costieni, Liești, Bucești I, Ivești 1, Corod 2, Parohia Adormirea Maicii Domnului din Tecuci, precum și parohiile locale Umbrărești, inclusiv parohiile gazdă Umbrărești 1 și Umbrărești 2, Ieremia Grigorescu și Torcești.

La finalul evenimentului, toți cei prezenți și-au strâns mâinile în semn de pace, prietenie, înțelegere și dragoste, reafirmând credința în Dumnezeu. Preoții prezenți la eveniment, printre care Pr. Petru Ojog, Pr. Bogdan Moscu de la Corod 2, Pr. Mihail Bichir din Namoloasa Sat, Pr. Adrian Dicu din Costieni, Pr. Lucian Spătaru din Bucesti, Pr. Ionel Vasile din Ivești 1, Pr. Mihail Smadu din Tudor Vladimirescu, Pr. Dumitru Mitruț din Vameș și Pr. Marcel Jorascu din Liești, au fost parte integrantă a acestei zile pline de semnificație și frăție. De asemenea, menționăm faptul că a fost prezent și primarul localității, Ionel Stratulat.

Felicitări tuturor! La mai multe evenimente de acest gen, la noi în comună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen