miercuri, octombrie 23, 2024
Actualitate

În Umbrărești sunt 3 stații GPL. Controale începând de mâine. Legea ar putea fi schimbată

În comuna noastră sunt nu mai puțin de 3 stații GPL. Acestea se află la nu mai puțin de 50 de metri de casele oamenilor. Tragedia din Crevedia a trezit autoritățile din somn. Legea ar putea fi  schimbată, iar amplasamentul dintre stațiile GPL și locuințe să fie mărit.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că de luni vor porni controalele la toate staţiile GPL din România.

„Mai mult, unde se vor găsi elemente şi încălcări care ar duce la pierderi de vieţi omeneşti sau de a pune în pericol oamenii, se vor închide activităţile pe loc”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică, după ce a vizitat locul exploziilor de la Crevedia, scrie News.ro.

Prim-ministrul a anunţat că, dacă este nevoie, va fi modificată legislaţia.

„Dacă va fi nevoie vom face modificări legislative, în cursul săptămânii viitoare, astfel încât aceste lucruri să se întâmple fără procese şi fără anumiţi oameni să încerce să îşi menţină afacerile, dacă sunt ilegale”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a precizat că un astfel de control a fost făcut în Sectorul 5 al Capitalei, iar în urma controlului a reieşit că sunt 11 staţii GPL fără autorizaţii.

„Astăzi am avut o discuţie cu primarul Sectorului 5, care a dispus la nivelul primăriei şi a controlat toate staţiile de GPL de pe teritoriul Sectorului 5. Dânsul mi-a spus că sunt 11 astfel de activităţi pe terenuri proprietate privată, niciuna nu are autorizaţie de construcţie. În acest moment este normal ca la nivelul Guvernului să dispunem controale în toată ţara la aceste staţii de GPL şi să luăm măsuri, în cazul în care este un pericol pentru vieţile omeneşti”, a spus Ciolacu.

 

Foto: Octav Geană, Inquam Photos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen