marți, octombrie 22, 2024
Actualitate

NU vom avea zăpadă de Crăciun. Vremea va fi caldă, de început de martie

Nu, nu vom avea zăpadă de Crăciun. Vremea va fi caldă, iar temperaturile vor fi de început de martie.

Chiar dacă în prezent valorile termice sunt în scădere, iar ANM-ul a emis pentru intervalul 22 decembrie, ora 12 – 24 decembrie, ora 10, o avertizare meteo tip cod galben de vânt și viscol, nu trebuie să ne entuziasmăm deloc.

Acest scurt episod va fi unul înșelător, iar spre exemplu, în zona județului Galați va fi mai mult praf în ochi decât zăpadă. Temperaturile vor fi mult pozitive, iar trecător va fi ploaie slabă și lapoviță.

Singurele părți din țară unde va ninge sunt zonele montane și Transilvania.

Pe harta de mai sus avem zonele cu aproximare unde va ninge în data de 23 decembrie. După cum se poate observa, estul țării nu este atins.

După data de 24 decembrie, mai exact începând de luni, 25 decembrie, în prima zi de Crăciun, temperaturile vor începe din nou să urce accelerat, până la 13 grade Celsius, ca apoi marți, 26 decembrie, să avem 15 grade Celsius.

Mai sus regăsim harta cu temperaturile care vor fi marți, la ora 12, în țara noastră. Se poate remarca faptul că în sud și est, temperaturile vor fi ridicate față de normal.

În concluzie, nu trebuie să ne iluzionăm că vom avea zăpadă de Crăciun. Trebuie să fim realiști. Singurele locuri unde veți putea să vă bucurați cu adevărat de zăpadă vor fi la munte.

Nu uita sa ne urmărești și pe WhatsApp

Urmărește-ne și pe Instagram

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen