joi, octombrie 24, 2024
Evenimente

Zi magică pentru copiii din Umbrărești. Excursie de neuitat la Brașov

Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în cadrul proiectul național  „Hristos Împărtășit Copiilor”, copiii din Umbrărești au beneficiat de o excursie.

Așadar, prin truda părintelui Ioniță Gheorghiță și cu ajutorul financiar a doi oameni inimoși din localitate, aproximativ 50 de copii s-au putut bucura de o excursie gratuită de neuitat în Poiana Brașov și Brașov.

Plecarea s-a făcut în jurul orei 4 din fața primăriei, unde copiii au fost întâmpinați de domnul primar Ionel Stratulat, care le-a urat excursioniștilor „Drum Bun”.

După urcarea tuturor călătorilor, copiii împreună cu părintele au rostit rugăciunea „Tatăl Nostru”.

Pe drum, copiii au fost informați despre diferite locuri prin care treceau. Le-a fost povestit de podul de la Cosmești, mausoleul de la Mărășești, orașul Adjud etc.

Dacă la plecare vremea era bună, pe drum, în apropiere de Oituz, a început să ningă, creându-se un spectaculos dans al fulgilor de nea.

Primul popas a fost imediat la coborârea de pe Oituz, unde copiii au putut să își ia mica gustărică și să bea un ceai.

În continuare, deplasarea a continuat către Poiana Brașov, unde timp de aproape 3 ore, la baza Pârtiei Bradu, copiii s-au dat cu săniile, distrându-se de minune.

Inevitabil după atâta efort, copiilor li s-a făcut foame, așa că frumoasa lor aventură a continuat către un Mall din Brașov și-a luat ce au dorit, dar nu înainte de toate ca pe drum să se facă un popas deasupra orașului Brașov, unde s-a cântat și dansat hora, stârnind admirația micului public din parcare și a șoferilor care treceau și cloxanu de bucurie.

După terminarea pauzei de masă, excursia a continuat, următoarea oprire fiind la Muzeul „Prima Școală Românească”, situat în curtea bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din cartierul brașovean Schei.

Înainte de a începe prezentarea vechii școli, copiii au intonat Imnul de Stat al României, iar apoi le-a fost făcut turul fostei unități de învățământ, unde copiii au aflat cum a funcționat prima tiparniță din România, unde diaconul Coresi a tipărit primele cărți în limba română.

După terminarea vizitei la școală, a continuat vizitarea bisericii Sfântului Ierarh Nicolae, unde copiii s-au rugat.

În acest punct, excursia în județul Brașov s-a încheiat, începând așadar drumul către casă.

Spre Umbrărești, un prim popas s-a făcut în vârful Pasului Oituz, unde s-a făcut o poză rapidă de grup.

A mai urmat o oprire la Mănăstirea Codreanu, unde copiii s-au închinat și au mulțumit lui Dumnezeu pentru că a fost o zi minunată în care s-au tipărit o mulțime de amintiri.

În jurul orei 20, excursioniștii au ajuns la Umbrărești, rămânând în urma cu o excursie pe care o vor ține minte toată viața.

Felicitări!

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen