miercuri, octombrie 23, 2024
Actualitate

Ups, comuna Cudalbi a rămas fără primar. Fostul edil a fost declarat incompatibil

Cu doar trei luni înainte de alegeri, Grigore Gheonea, primarul din Cudalbi și membru al PSD, a fost destituit din funcție după ce Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a declarat incompatibil. Decizia ANI a fost confirmată printr-un ordin emis de prefect în data de 19 februarie 2024, determinând astfel anularea mandatului primarului.

Grigore Gheonea, în vârstă de 74 de ani, a anunțat că va contesta decizia prefectului în instanță, considerând că este nedreptățit, atât el, cât și comunitatea din Cudalbi. El a explicat că decizia ANI vine ca urmare a unui proces care a început în 2017, când a fost reclamat pentru o presupusă incompatibilitate legată de activitățile sale anterioare în administrația publică.

Primarul demis a menționat că a fost asigurat de legalitatea acțiunilor sale de către consilierul juridic al primăriei, care la acea vreme era și secretar. El a subliniat că, deși a fost implicat într-un proces îndelungat, nu a fost niciodată în conflict cu legea și a adus beneficii semnificative comunității prin accesarea de fonduri europene.

În urma destituirii lui Gheonea, Consiliul Local urmează să desemneze o persoană care să îndeplinească temporar atribuțiile primarului până la alegerile locale. În acest timp, primăria se confruntă cu provocări administrative, iar secretarul primăriei este responsabil cu organizarea procedurilor necesare.

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen