miercuri, octombrie 23, 2024
Actualitate

Urmărire pe străzile din Galați. Un șofer cu droguri în mașină nu a oprit

La data de 27 mai 2024, în jurul orei 20:10, un echipaj de poliție din cadrul Secției 3 Poliție, observând un autoturism că avea o traiectorie sinuoasă în timp ce rula pe strada Oltului, din municipiul Galați, a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire către bărbatul care se afla la volan, care s-a conformat.

În momentul în care i-au fost solicitate conducătorului auto documentele, acesta a demarat în trombă, accelerând către strada Barboși, arteră pe care a pătruns în viteză, iar la intersecția cu strada Vrancei, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare acroșând un indicator rutier.

Echipajul de poliție a pornit în urmărirea acestui autoturism cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, iar la intersecția dintre străzile Oltului cu Enăchiță Văcărescu a fost ajuns și blocat autovehiculul.

Polițiștii au procedat la extragerea din autoturism a conducătorului auto și la imobilizarea acestuia, stabilindu-se că este vorba despre un bărbat, de 32 de ani, din municipiul Galați.

În autoturism se mai aflau alți doi bărbați, cu vârstele de 30, respectiv 36 de ani, iar după efectuarea controlului corporal și al autovehiculului, sub scaunul conducătorului auto a fost găsit un plic din plastic în care se afla o substanță susceptibilă a face parte din categoria celor cu efect halucinogen, care a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

Conducătorul auto a refuzat testarea cu privire la consumul de băuturi alcoolice, precum și legat de cel al consumului de substanțe psihoactive, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și a prezenței în organism a substanțelor interzise de lege.

 

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen