miercuri, octombrie 23, 2024
Actualitate

Două zile de evenimente culturale la Umbrărești

În perioada 15 – 16 iunie, anul 2024 se vor desfășura în comuna ștefaniană Umbrărești de Tecuci, Jud. Galați zilele lui Eminescu în programul cultural ” Eminesciana” cu participare națională și internațională,  din inițiativa Asociației ” Ion T. Sion ” din localitate, sub Egida Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, filiala ” Radu Macovei” din Galați, cu sprijinul Asociației ” Danubiana ” din Galați, al Asociației ” Ștefan Petică ” din Ivești, al Școlii Gimnaziale ” Sf. Stelian ” din Umbrărești, cu colaborarea unor Centre de Cultură Românești din Basarabia și Ucraina și al Despărțământului ” Eugen Hulea ” din Alba Iulia.

 

La eveniment vor fi prezenți profesori de limbă română, poeți, jurnaliști, scriitori din județul Galați și din alte județe ale țării, artiști populari, oameni de cultură din presa audio-vizuală și scrisă, în prezența multor copii, tineri, părinți și localnici .

 

Totodată, va avea loc dezvelirea în premieră a bustului lui Mihai Eminescu, sfințirea statuii și comemorarea religioasă a poetului, cu prilejul împlinirii a 135 de ani de la trecerea la cele veșnice a Luceafărului poeziei românești, simbol al culturii naținale prin excelență, în prezența domnului primar al așezării răzeșești, Stratulat Ionel .

 

În ambele zile ale activității eminesciene se vor aduce omagii marelui poet prin intervenții artistice variate, a transmis într-un conunicat de presa președintele Asociației Filantropice Ion T.Sion, prof. Monica Babeș.

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen