miercuri, octombrie 23, 2024
Cultural

Zi plină pentru copiii din cadrul proiectului „Dăruind cu bucurie” în ultima zi a excursiei gratuite

În ziua de 2 iunie 2024, copiii din cadrul proiectului „Dăruind cu bucurie” au participat la slujba Sfintei Liturghii de la Mănăstirea „Schimbarea la față” Huși și s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

A urmat după masa de prânz festivitatea de acordare a diplomei „Copil minunat” pentru fiecare membru în parte al grupului. După o ședință foto de despărțire de obștea mănăstirii, cele două autocare de copii, ca o surpriză, s-au îndreptat spre Mănăstirea „Dimitrie Cantemir”, aflată în localitatea cu același nume, unde se află o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Aici, sub cupola bisericii celei mari din mănăstire, au fost evocate impresiile de final despre proiect din partea unor reprezentanți din rândul organizatorilor, a părinților însoțitori și a copiilor. Drept pentru care s-au adresat mulțumiri lui Dumnezeu pentru reușita acestui proiect și pentru îmbucurarea copiilor cuminți, modești din punct de vedere material și harnici la învățătură.

Pe această cale, avem o impresie pe care ne-a transmis-o domnul Marin Oanea, profesor în învățământul primar, pensionar, participant activ în realizarea proiectului: „Am participat cu plăcere la activitatea din cadrul proiectului „Dăruind cu bucurie”, în calitate de invitat al părintelui Ionel Rusu.

Misiunea mea a fost de a asigura buna dispoziție prin joc și cânt. Am fost impresionat de calitatea educației sănătoase pe care o au copiii de la Școala Gimnazială nr 17 din Galați și a Școlii „Sfântul Stelian” din Umbrărești. Am plecat de aici cu sentimentul că țara noastră incă are o resursă umană de calitate, care cu ajutorul părinților și profesorilor, va ajunge să scoată România din colaps.

Mulțumesc copiilor, părinților, părintelui Ionel Rusu și echipei de lucru, de asemeni, familiei Cuțov, care, ca de fiecare dată, se află în mijlocul realizării unor astfel de evenimente înălțătoare pentru copii”.

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen