marți, octombrie 22, 2024
Social

Pelerinaj la Mănăstirea Buciumeni: Copiii din Umbrărești, alături de mii de credincioși în rugăciune și comuniune

Într-o atmosferă de profundă spiritualitate, 40 de copii din comuna Umbrărești, însoțiți de părintele Ioniță Gheorghiță, au participat la pelerinajul prilejuit de hramul Mănăstirii Buciumeni. Evenimentul a adunat în pădurea din apropierea mănăstirii nu mai puțin de 5000 de credincioși, care au asistat în liniște la slujba oficiată.

Cu prilejul acestui mare praznic împărătesc, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârșit slujba Sfintei Liturghii la Altarul de vară din mijlocul pădurii, în prezența celor peste 1500 de tineri și a numeroși credincioși veniți special din multe zone ale eparhiei pentru a participa la această mare sărbătoare din codrii Buciumenilor. Anul acesta, pelerinajul tinerilor la hramul Mănăstirii Buciumeni a ajuns la cea de-a 29-a ediție, iar tema generală a manifestării a fost dedicată pastorației și îngrijirii bolnavilor și comemorării tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți.

La finalul slujbei, toți cei prezenți au fost serviți cu bucate tradiționale: sarmale, pilaf și mămăligă. După masa de prânz, fiecare grup de copii a organizat o șezătoare, unde au socializat și s-au rugat împreună. Tinerii au dat răspunsurile liturgice într-o frumoasă și deosebită armonie, în mijlocul acestora fiind prezenți mulți preoți și cântăreți bisericești, veniți din cele opt protopopiate ale eparhiei.

Atmosfera de comuniune și rugăciune a fost întărită de vizita mai multor clerici de seamă. Printre aceștia s-au numărat Protopopul pc. preot Nelu‑Cornel Păduraru de la Protoieria Tecuci, Protopopul pc. preot Ionuţ Glăvan de la Protoieria Covurlui și Protopopul pc. preot dr. Mihăiţă Cocîrlea de la Protoieria Făurei. Aceștia au adus binecuvântarea lor grupului de copii din Umbrărești, întărind legăturile spirituale și comunitare.

De asemenea, copiii din Umbrărești au avut ocazia să socializeze cu grupul de tineri veniți de la Hanu Conachi, însoțiți de părintele Marius Adrian Oprea și părintele diacon Alexandru Ionuț, precum și cu cei veniți din Nămoloasa, însoțiți de Mihail Bichir. Preoți cu copii și tineri din toate parohiile au participat la eveniment, printre care și preotul umbrăreștean Petru Ojog. Întâlnirea a fost o adevărată sărbătoare a credinței și prieteniei, oferind tinerilor participanți prilejul de a împărtăși experiențe și de a se ruga împreună.

Pelerinajul la hramul Mănăstirii Buciumeni rămâne astfel un eveniment de referință pentru comunitatea din Umbrărești, un moment de întărire a credinței și de celebrare a valorilor tradiționale românești.

Felicitări tuturor!

 

 

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen