miercuri, octombrie 23, 2024
Actualitate

Crimă la Odaia Manolache. Un bărbat i-a dat un pumn altui bărbat și a murit

La data de 29.07.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea unui inculpat (persoană fizică) pentru săvârşirea infracţiunii de lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte, prevăzută de art. 195 alin. 1 Cod penal.

În fapt, s-a reţinut că, în seara zilei de 28.07.2024, pe fondul consumului de alcool şi a unui conflict cu un martor, a aplicat victimei, care a intervenit în apărarea martorului, o lovitură cu pumnul în zona feţei, în urma căreia a proiectat-o la sol şi i-a produs leziuni traumatice în zona capului (traumantism cranio-cerebral cu fractură liniară de calotă temporal dreapta iradiată la baza craniului, hemoragie subarahnoidiană, inundaţie panventriculară), din cauza cărora, la scurt timp, a decedat.

La data de 29.07.2024, s-a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului, care a fost admisă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi, dispunându-se arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor în care a fost săvârşită infracţiunea.

În cauză, procurorii au fost sprijiniţi de ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comunicat PCA Galați

 

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen