miercuri, octombrie 23, 2024
Cultural

Tabără de vară la Mănăstirea Cârlomănești. Peste 40 de copii din Umbrărești au participat

Ieri, 29 iulie, aproximativ 100 de copii din mai multe parohii au participat la o tabără de vară la Mănăstirea Cârlomănești. Evenimentul a reunit copii din Parohia Umbrărești Vale, Parohia Bucești, Parohia Sfântul Ioan Botezătorul Tecuci, Parohia Corod IV, Parohia Brătulești și fostul protopop de Tecuci, părintele Gheorghe Jogu.

Ziua a început cu rugăciunea de dimineață, urmată de un cuvânt de învățătură susținut de părintele de la Parohia Corod IV. Acesta le-a vorbit copiilor și tinerilor despre istoricul Mănăstirii Cârlomănești și despre importanța bisericii în viața de zi cu zi. După acest moment de învățătură, au urmat activitățile sportive, precum atletismul și fotbalul.

La prânz, copiii din parohiile menționate au luat masa în comuniune, bucurându-se de timpul petrecut împreună. După prânz, a avut loc un moment cultural deosebit, în cadrul căruia le-au fost prezentate mai multe cărți.

Ziua a continuat cu diverse activități de socializare și cunoaștere, întărind legăturile dintre tineri și cultivând spiritul comunitar. Organizatorii mulțumesc tuturor celor implicați pentru efortul depus în organizarea unei tabere atât de frumoase și benefice pentru copii.

Aceștia speră ca inițiativele de acest fel să continue, aducând bucurie în sufletele celor mici.

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen