marți, octombrie 22, 2024
Actualitate

UPDATE: 7 persoane reținute în urma bătăliei de la Podoleni. Cel mai mic are 17 ani

Update: 

În urma intervenției polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați și a cadrelor Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați, 11 persoane cercetate pentru comiterea unor fapte de tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere, săvârșite la data de 11 august 2024, în satul Podoleni, comuna Barcea, județul Galați, au fost conduse în aceeași zi la audieri, la sediul Poliției Municipiului Galați.

 

Față de 7 dintre acestea, toți bărbați, cu vârste între 17 și 53 de ani, din aceeași localitate, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 12 august 2024, aceștia să fie prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Liești, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

 

Știre inițială: Duminică, 11 august 2024, în satul Podoleni, comuna Barcea, județul Galați, a avut loc un conflict violent între două familii aflate în dispute de mai mult timp. Incidentul a escaladat în această dimineață, când membri ai uneia dintre familii au fost atacați în propria casă cu pietre, iar mai multe mașini au fost distruse. Conflictul a început de fapt joi noaptea, când un bărbat a fost înjunghiat de rivali și a ajuns în stare gravă la spital.

Poliția a fost sesizată printr-un apel la numărul unic de urgență 112, de către o femeie din sat, care a raportat faptul că în apropierea unei unități de învățământ primar din localitate se desfășura un conflict între mai multe persoane. În timpul evenimentului, un bărbat de 30 de ani a fost lovit de o piatră în picior, suferind leziuni care au necesitat îngrijiri medicale din partea echipajului SMURD sosit la fața locului.

La fața locului au intervenit mai multe echipaje de poliție, inclusiv mascații de la Serviciul de Acțiuni Speciale,  plus mai multe batalioane de jandarmi de la Tecuci și Galați.

Polițiștii au reținut mai mulți indivizi care au fost duși la audieri. În prezent, cercetările continuă în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de omor, distrugere, precum și lovire sau alte violențe, în vederea clarificării situației de fapt și pentru luarea măsurilor legale care se impun.

Video aici

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen