marți, octombrie 22, 2024
Social

Ajutor din partea unei biserici creștine ortodoxe din Italia pentru sinistrații din județul Galați

Recent, în județul Galați, mai multe localități au fost grav afectate de inundații, lăsând în urma lor familii în suferință și comunități devastate. În fața acestei tragedii, sprijinul nu a întârziat să apară din partea românilor din diaspora.

Astfel, Părintele Antonie, răspunzând apelului lansat de Părintele Ioniță Gheorghiță, preot în Parohia Umbrărești I Vale și locuitor al comunei Slobozia Conachi, a reușit să mobilizeze enoriașii din Parohia Ortodoxă Română din Belluno, Italia.

Comunitatea din Belluno, formată atât din români cât și italieni, a fost profund marcată de suferința celor afectați de inundații. Aproximativ 50 de credincioși au oferit donații constând în alimente, produse de curățenie, articole de îmbrăcăminte și alte bunuri esențiale. Acestea au fost adunate și trimise către România pentru a ajunge în cel mai scurt timp la familiile sinistrate.

Ieri, donațiile au fost distribuite cu sprijinul Părintelui George Casian de la Parohia Izvoarele și al membrilor Comitetului Parohial, care s-au ocupat de împărțirea acestora sătenilor din localitățile afectate. Gestul de solidaritate a fost primit cu multă recunoștință de către cei care au beneficiat de aceste ajutoare, mulți exprimându-și emoția și mulțumirile față de comunitatea din Belluno.

Această mobilizare a demonstrat că sprijinul și compasiunea nu cunosc granițe. Fie că sunt în România sau în Italia, credincioșii ortodocși au arătat că sunt alături de cei aflați în nevoie, oferind nu doar bunuri materiale, ci și un sentiment de speranță și sprijin moral în momentele de încercare.

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen