vineri, octombrie 25, 2024
Actualitate

Percheziţii la patronul unei balastiere din județul Galați. Procurorii i-au indisponibilizat afacerea

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa publicului următoarele:

La data de 24.10.2024, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, au pus în executare 4 (patru) mandate, prin care au fost încuviinţate percheziţii domiciliare la sediul şi punctele de lucru aparţinând unei societăţi comerciale, precum la domiciliul reprezentantului legal al acesteia.

În fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că administratorul societăţii comerciale, în perioada 2023-la zi a exploatat din albia minoră a unui râu şi din terenul învecinat (din mal) cantităţi de roci utile (pietriş şi nisip), deşi nu deţinea în aceste zone perimetru/perimetre de exploatare. Pentru a disimula adevărata provenienţă a cantităţilor de roci utile şi pentru a le introduce, aparent legal, în circuitul comercial, reprezentantul societăţii a întocmit documente care atestă doar scriptic provenienţa din perimetre pentru care societatea este autorizată să exploateze. De asemenea, există suspiciunea rezonabilă că o parte din cantitatea de roci utile exploatată nelegal a fost vândută fără ca veniturile realizate să fie înregistrate în contabilitate.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor a fost indisponibilizată cantitatea de 608 mc de roci utile, o staţie de sortare, mijloace de transport şi utilaje de exploatare, în valoare totală de aproximativ 200.000 euro, precum şi sumele de 350 euro şi 32.310 lei.

La activităţile desfăşurate, au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi – Serviciul Acţiuni Speciale şi Serviciul Criminalistic.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că atunci când împrejurările vor permite vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Precizăm că aceste activităţi nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comunicat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen