sâmbătă, iunie 15, 2024
Actualitate

UN TÂNĂR DIN TORCEȘTI CERTAT CU LEGEA A FOST ARESTAT

Un tânăr de 24 ani, din satul Torcești, comuna Umbrărești își va petrece următorii trei ani după gratii. Iordache Mihai-Florin este un tânăr cunoscut în rândul polițiștilor și  judecătorilor, după ce în luna august a anului 2019 a furat o mașină, iar apoi a condus-o, fiind beat și neavând permis de conducere. Pentru faptele comise atunci, nu a intrat după gratii. Vom intra în detalii mai jos.

 

Ce a făcut în 2019 a făcut și în 2020

 

În noaptea de 9.10.2019, tânărul din Torcești a participat la o petrecere în comuna Umbrărești, unde a consumat băuturi alcoolice  după care a plecat, pe jos, către locuința sa. Ajuns în dreptul locuinței unei femei din satul Umbrărești, Iordache a intrat în curtea acesteia și s-a hotărât să fure autoturismul cu intenția de a se plimba. El a mers la autoturism și a  observat că acesta avea portierele descuiate și cheile în interior, în zona schimbătorului de viteze. În continuare a pornit motorul autovehiculului, a deschis porțile după care a efectuat manevra de mers înapoi. În acest moment una din porți s-a închis și a fost lovită de autovehiculul condus de inculpat fiind ruptă din balamale.

 

Tânărul a condus autoturismul pe drumul comunal 57, pe raza comunei noastre, iar când a ajuns la limita cu localitatea  Ivești a intrat cu mașina într-un canal de pe marginea drumului

A sunat singur la 112

 

Probabil trezit din beție, a sunat la 112 și a declarat operatorului, că a furat o mașină și a intrat cu ea într-un canal. În același timp a fost semnalată la 112 și dispariția mașinii. La fața locului, polițiștii din cadrul Secției 3  Politie Rurală Liești l-au luat la întrebări pe aventurier. El le-a spus polițiștilor că nu deține permis de conducere. În continuare, a fost testat  cu alcooltestul Drager, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai departe a fost dus la spitalul din Tecuci pentru recoltare de mostre biologice, rezultatul  analizei mostrelor de sânge fiind  de 0,83 gr. alcool în sânge.

Un șofer a fost prins de două ori beat la volan în aceeași seară. Bărbatul avea o alcoolemie imensă | Digi24

Pedeapsă mică pentru faptele făcute

 

Pentru cele făcute mai sus, Florin a primit 1 an și 5 zile de închisoare cu suspendare. Pe lângă închisoarea cu suspendare, unde practic e în libertate, dar sub supraveghere, a mai trebuit să muncească în folosul comunității timp de 75 zile.

 

A comis-o din nou, dar cu o mașină cumpărată de el

 

La un an distanță, bărbatul a comis-o din nou. La data de 23.08.2020, în intervalul orar 08:00-10:00, aflându-se la domiciliul său, pe raza comunei Umbrărești, a consumat 4 beri cu alcool, iar apoi s-a urcat la volanul unui autoturism marca Dacia  Logan. În satul Torcești, comuna Umbrărești s-a găsit cu doi prieteni, pe care i-a întrebat dacă merg cu el până la Galați. Aceștia au fost de acord și s-au urcat cu el în mașină. Băut fiind, și fără permis a condus mașina prin Umbrărești, Ivești, Liești, Hanu Conachi, iar când a ajuns la Tudor Vladimirescu, din cauza neatenției, declarând el, a intrat în spatele  unui autoturism marca VW Touran condus de o femeie.

Polițiștii ajunși la fața locului l-au testat cu alcooltestul Drager, rezultatul testului fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, s-a mai constat că el nu figurează în evidențe ca fiind posesor de permis de conducere emis de autoritățile române. După testare, bărbatul a fost dus la spital pentru recoltare de mostre biologice. Rezultatul în urma recoltării mostrelor biologice de sânge a fost de 0,91 gr% alcool pur în sânge.

 

Pentru faptele comise,  Florin Iordache a primit o pedeapsă de 3 ani, 5 luni și 10 zile de închisoare cu executare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen