marți, octombrie 22, 2024
Actualitate

ALȚI PEȘTI PRINȘI ÎN PLASĂ ȘI DUȘI LA AUDIERI

Aparent, în județul Galați sunt mulți pești cu două picioare. Ieri, la sediul DIICOT Galați au ajuns 10 persoane pentru a da explicații într-un dosar privind traficul de persoane.

La data de 11.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare, pe raza judeţului Galaţi, într-o cauză vizând comiterea infracţiunii de trafic de persoane în formă continuată.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2012 – 2019, un inculpat, în vârstă de 44 de ani (în prezent încarcerat în executarea unei pedepse de 4 ani şi 3 luni închisoare pentru comiterea unor infracţiuni de introducere în ţară, fără drept, de droguri de risc şi trafic de droguri de risc), a recrutat direct şi nemijlocit, prin inducere în eroare, cu utilizarea metodei “loverboy”, două persoane vătămate de sex feminin (una dintre ele a decedat într-un spital din municipiul Galaţi, la data de 01.06.2021, din cauza unei afecțiuni medicale) în scopul exploatării sexuale, iar, ulterior, prin menţinere în eroare, le-a asigurat transportul și cazarea în locaţii de pe teritoriul Spaniei şi Italiei.

Acolo, le-a supravegheat şi le-a controlat libertatea de mişcare şi comunicare, în mod direct sau prin intermediul unor interpuşi, le-a implicat în consumul de droguri de risc şi în activitățile de trafic de droguri de risc şi, folosind constrângerea fizică şi psihică, le-a determinat să practice prostituția pe perioade diferite de timp, beneficiind de sumele de bani obținute de către acestea.


La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Galați, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 10 persoane.


Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Galați şi al jandarmilor din cadrul IJJ „Dunărea de Jos” Galați.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.


Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen