duminică, noiembrie 24, 2024
Actualitate

O STUDENTĂ DE 21 ANI A MURIT CU ZILE LA GALAȚI DIN CAUZA MEDICILOR

O tânără de 21 de ani, studentă în anul trei la Facultatea de Medicină a murit, iar mama acesteia acuză o serie de nereguli, printre care neglijenţă şi erori medicale. Acesta spune că a ajuns de patru ori la urgenţe, unde de două ori i s-au pus diagnostice greşite.

Pe 28 octombrie, Mihaela Anghele a simțit o durere bruscă și puternică în zona lombară. Părinții au chemat Ambulanța, iar fata de 21 de ani, studentă în anul 3 la Medicină, a fost dusă la secția UPU a Spitalului Județean Galați. Nimic nu anunța atunci tragedia care urma să aibă loc.

La Urgențe, am așteptat șase ore până să i se pună un diagnostic, care s-a dovedit a fi greșit. I s-a pus diagnosticul de lombosciatică, fără ca medicul să se apropie de ea. Apoi, am fost trimiși acasă, cu o rețetă. Durerile au continuat, așa că sâmbătă dimineață, pe 30 octombrie, am venit noi cu ea la spital, la Urgențe. Când ne-au văzut, doamnele de acolo mi-au spus: a, pentru o durere de spate veniți iar? Doctorul care a fost chemat i-a pus același diagnostic, dar tot de la distanță. I-a dat și o trimitere la RMN, pentru că dânsul a spus că nu se uită la fată fără RMN. Era o investigație pe care eu, sâmbătă, nu am avut unde să o fac. Astfel, am fost trimiși din nou acasă”, spune Carmen Anghele, mama fetei.

Chirurgul i-a spus ca se alintă

Împreună cu mama, tânără a plecat din nou acasă. Din păcate, starea de sănătate i s-a agravat. Sâmbătă dimineaţa, mergând la baie a descoperit o umflătură, un abces perianal. A mers la urgenţe din nou. Într-un final, o doctoriţă a realizat greşeala făcută de colegii ei: „Chemaţi repede chirurgul pentru că fata asta o să moară” 

De acolo a început calvarul. A chemat un medic chirurg, care nu s-a purtat foarte profesional cu ea, după părerea ma. Ea avea dureri groaznice şi i-a spus fetei că se alintă. M-a dat afară din cabinet. Ea având dureri mari, nu a putut sta la consult. S-a supărat, a aruncat mănuşile. Eu i-am zis să-i dea un un calmant, poate o ajută… şi atunci a început să ţipe la mine: <Vă uitaţi ce este în spatele spitalului, câte cazuri de COVID avem? Vorbiţi cu Raed Arafat să vă angajeze oamenii> Apoi, i-a spus fetei că dacă nu o operează, o să moară. Atunci fata s-a speriat şi a început să plângă: <Mami, mami, nu mă lăsa aici>. Nu mai respira, s-a învineţit… Am plecat acasă, însă duminică, la ora 4.00, m-am întors cu ea… Voma şi făcea temperatură”, povesteşte îndurerată mama fetei. 

S-au întors la spital

Ajunsă acasă, fata a început să vomite și să facă febră, așa că a mers din nou la Urgențe. „Duminică, la ora 11,00 dimineață, îi făcuseră și un test RT-PCR. Rezultatele testului au venit abia la ora 21,00, pentru că cei de la laborator l-au băgat în lucru tocmai la ora 19,00. A trebuit să mai stăm astfel pe holurile de la Urgențe Chirurgie, pe un pat, fără lenjerie, fără nimic, pentru a aștepta rezultatele testului. În tot timpul acesta, fata mea avea frisoane, am cerut o pătură să o învelesc, dar ei nu au venit să-mi aducă nimic. M-am dezbrăcat și am pus hainele mele peste ea, m-am așezat eu peste ea ca să o încălzesc și i-am cerut soțului să aducă o pătură de la mașină. Le-am cerut doamnelor asistente care erau pe tură să-mi aducă un termometru, dar nu mi-au mai adus, iar ca să nu le mai deranjez au tras un paravan, ca să nu le mai văd. Au intervenit și oamenii care erau acolo ca să ne ajute cu ceva, pentru că era doar o copilă. A venit doamna doctor Șandru, căreia i s-a făcut milă de noi și i-a administrat o perfuzie, dar târziu, pe la ora 18,00 – 19,00. Nu i-a dat însă nimeni niciun calmant. După ce au venit și au preluat-o, au băgat-o în sala de operație, iar de acolo nu mai știu nimic concret”, mai spune, copleșită încă de durere, mama fetei.

Femeia a povestit că fata avea rezultate relativ bune la analizele făcute înainte de operaţie. Însă, rezultatele au fost dezastruoase după intervenţia chirurgicală, fiind descoperite mai multe bacterii. A  cerut inclusiv transferul la alt spital, dar a fost refuzată motivul fiind că pacienta nu este transportabilă. Pe 14 noiembrie, Mihaela a murit.

O altă operație



„Luni dimineaţă m-au sunat că fata este în stare foarte critică şi nu ştiu dacă scapă cu viaţă. Mi-au spus că e nevoie  e altă operaţie abdominală. Mi-am dat acordul, au operat-o. A ieşit din operaţie, dar mi-au spus că este în stare gravă şi nu se ştie dacă rezistă. Vineri am fost la domnul doctor, care mi-a spus că nici în ziua de astăzi noi nu ştie cu exactitate diagnosticul fetiţei. Duminică la ora 11.00, analizele ei erau bune, iar după operaţie analizele era dezastruoase… iar a doua zi au început să-i apară Ecoli şi Klebsiell, care ştiu că este infecţie intraspitalicească, i-au cedat organele, au intubat-o. Am cerut transfer de foarte multe ori, mi-au spus că este netransportabilă, că dânşii nu semnează, mi-au spus să o iau eu pe semnătură…, dar vă daţi seama eu ca mamă… Mi-a fost teamă”, spune Carmen Anghele.

Acuzații si plângere împotriva medicilor


Îndurerată, familia fetei a făcut plângere la spital şi vrea să se adreseze Parchetului pentru stabilirea vinovaţilor. „Vreau să plătească cei care au greşit, fetiţa mea nu o mai aduce nimeni înapoi…dar  nu vreau să nu mai păţească nimeni ce a păţit ea. Vii la urgenţe, ţi se dau două diagnostice greşite, de abia a patra oară se sesizează cineva şi o internează”, spune mama fetei.

S-a deschis o anchetă spital



Conducerea Spitalului Judeţean Galaţi a început o anchetă, în urma plângerii depuse de familia Mihaelei. „Pacienta a fost internată în spitalul nostru, unde a beneficiat de toate îngrijirile medicale şi investigaţiile necesare. Aceste îngrijiri au fost adaptate în permanenţă la modificările clinico biologice şi imagistice apărute pe durata spitalizării. Din păcate, evoluţia a fost nefavorabilă. Pe toată durata internării s-a ţinut legătura cu mama pacientei şi, în momentul de faţă, ne pare nespus de rău de pierdere suferită. Sesizare care a fost depusă în cursul dimineţii urmează să fie analizată, rezultatul urmând a fi transmis mamei pacientei”, a declarat Violeta Şapira, reprezentantul Spitalului Judeţean. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen