miercuri, februarie 21, 2024
Actualitate

ARESTATE DUPĂ CE AU ARUNCAT BEBELUȘUL ȘI L-AU LĂSAT SĂ MOARĂ DE FRIG

Caz șocant la Rădești, în județul Galați. O femeie, în vârsă de 71 ani și-a îndemnat fiica, în vârstă de 40 ani,   să abandoneze bebelușul abia născut, sub motivul că nu are cum să îl îngrijească. Ulterior, cele două inculpate au dus nou-născutul în grădina din faţa casei, unde l-au abandonat, expunându-l la temperaturi scăzute, l-au lipsit de îngrijirea necesară şi, astfel, i-au cauzat decesul.  Poliția s-a autosesizat, după ce mama criminală s-a lăudat că a născut.

 

În noaptea de 9 spre 10 noiembrie, i-a venit sorocul să nască și, ajutată de mama ei, a adus pe lume o fetiță, iar apoi au abandonat-o în fundul grădinii, în frig, printre câini și pisici, potrivit Viața Liberă.

 

Imediat după șocanta faptă, cea care a născut s-a dus prin sat și s-a lăudat că a născut o fetiță și că a scăpat de burtă. Întrebată de localnici unde e fetița, femeia le-a răspuns că a îngropat-o în grădină.

 

La fața locului a fost găsit cadavrul unui copil nou-născut, de sex feminin. Din declarațiile mamei, a reieșit că aceasta fusese născută în noaptea de 9 spre 10 noiembrie. S-a stabilit că decesul a survenit în intervalul 9-11 noiembrie, una dintre cauze fiind șocul hipotermic”, a explicat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

 

Casandra și Manuela Ioviță au fost reținute pe loc și arestate ulterior, după ce Tribunalul Galați a emis mandate de arestare preventivă pentru omor calificat în variantă agravantă. Ambele sunt acuzate că au ucis fetița, fiind pe deplin conștiente, anchetatorii reținând că au comis fapta cu gesturi de cruzime, prin lăsarea în frig și la discreția animalelor. Dacă vor fi găsite vinovate, riscă pedeapsa maximă, care poate ajunge chiar și la detenția pe viață. Din fericire, Manuela Ioviță nu mai are alți copii, mai scriu cei de la Viața Liberă.

Bebeluș abandonat într-o cutie de carton

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen