vineri, mai 24, 2024
Actualitate

ELEVII VOR FI TESTAȚI ÎNAINTE DE A MERGE LA ȘCOALĂ

Testele de salivă vor fi folosite începând de azi, odată cu revenirea copiilor la școală, după mini-vacanța de 1 decembrie.

Utilizarea testelor a fost explicată și prin intermediul clipurilor video realizate de miniștrii Sănătății și Educației.

Testarea va avea loc atât în sălile de clasă și alte spații, sub îndrumarea cadrelor medicale sau a responsabililor desemnați de către unitatea de învățământ, cât și la domiciliul elevului, sub ghidarea părinților.

De asemenea, testele cu rezultat pozitiv vor fi colectate de personalul responsabil al unității de învățământ, fiind considerate deșeuri medicale cu potențial infecțios.

Acestea vor fi aruncate în coșuri speciale, prevăzute cu capac, pedală și sac, urmând să fie colectate și eliminate conform protocolului.

În prima tranşă, România a comandat 6,5 milioane de teste. Următoarele transporturi vor ajunge în ţară în prima parte a lunii decembrie. Testele au fost livrate dezasamblate şi angajaţii şcolilor trebuie să le asambleze pentru a fi folosite de elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen