duminică, mai 19, 2024
Actualitate

FOTO | NEREGULI DESCOPERITE LA O BALASTIERĂ DIN UMBRĂREȘTI

La inceputul lunii decembrie a.c., o echipa de comisari din cadrul GNM – Comisariatul Judetean Galati a efectuat verificari privind conformare cu prevederile legislatiei de protectia mediului a activitatii de exploatare agregate minerale – statie de sortare/spalare, in zona mal stang al raului Siret, desfasurata de un operator economic pe teritoriul administrativ al comunei Umbraresti.


In cadrul controlului au fost identificate aspecte neconforme vizand: urme de exploatare ilegala de agregate minerale cu constituirea unui pat de inaintare catre firul apei, inexistenta bazinului de colectare a apelor uzate rezultate de la statia de sortare/spalare, desfasurarea ilegala a activitatii de fabricare a prefabricatelor, existenta pe amplasament de agregate minerale fara a detine documente justificative, spatii de depozitare selectiva a deseurilor neamenajate si netinerea evidentei gestiunii deseurilor provenite din activitatea desfasurata.


Pentru neconformitatile constatate, comisarii GNM – Comisariatul Judetean Galati au aplicat sanctiunile contraventionale prevazute de art. 96, alin. 3, pct. 1 din OUG nr. 195/2005 privind protectia mediului, cu completarile si modificarile ulterioare si de art. 9, pct. 1 din HG nr. 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor, actualizata, in cuantum de 50000 lei si avertisment.

De asemenea, a fost notificata Agentia pentru Protectia Mediului Galati in vederea notificarii prealabile pentru suspendarea activitatii operatorului economic pana la intrarea in legalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen