joi, aprilie 18, 2024
Actualitate

Jandarmii gălățeni au autospeciale noi

Începând de astăzi, pe străzile din Galați vor putea fi văzute în trafic noile autospeciale de intervenție ale Jandarmeriei Galați. Mașinile au fost fost prezentate pentru prima dată cu ocazia Paradei Naționale ce a avut loc la București, de 1 Decembrie. Noile autospeciale vor fi folosite în misiuni de ordine publică și la acțiuni speciale.

 

La sfârșitul anului 2021 și începutul anului 2022, în dotarea Jandarmeriei Galați au intrat trei autospeciale Volkswagen Transporter T6, achiziționate prin programul de dotare al Ministerului Afacerilor Interne și două autospeciale Volkswagen Caravelle, achiziționate cu ajutorul Uniunii Europene, prin intermediul proiectului „Increasing the professional capacity of staff involved în crowd and riot control operation in a cross-border context”, derulat în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, unde Jandarmeria Galați are calitatea de partener al Inspectoratului General de Carabinieri din Republica Moldova.

 

Noile vehicule sunt prevăzute cu o capacitate de transport de 8+1 locuri, au tracțiune integrală și o capacitate cilindrică de peste 2000 cmc, fapt ce ajută structurile de ordine publică și cele de acțiuni speciale în derularea în condiții sigure a misiunilor. Mai mult decât atât, noile autospeciale sunt dotate cu mijloace moderne de semnalizare acustică și vizuală, iar ca o noutate, acestea au fost inscripționate diferit față de modelele anterioare, pe noile mașini fiind aplicat drapelul tricolor și deviza Jandarmeriei, „Lege și ordine”.

 

Cele cinci autospeciale Volkswagen au înlocuit autospecialele cu capacitate de transport mărită ale aceluiași producător, aflate până la acest moment în dotarea Jandarmeriei Galați, care aveau o durată de utilizare de aproximativ 20 ani și un rulaj de circa 500.000 km, fiind uzate din punct de vedere fizic și moral.

 

De asemenea, în cadrul programului de dotare al Jandarmeriei Galați a fost achiziționat și un microbuz Opel Movano, cu o capacitate de transport de 17+1 locuri, care asigură mobilitatea structurilor unității la misiuni ce implică transportul de efective mărite.

 

 

Cu toate că, la acest moment Jandarmeria Galați are un grad de înzestrare cu autovehicule de 49%, în privința mijloacelor de mobilitate de categoria microbuz gradul de înzestrare este de aproximativ 80%, ceea ce reprezintă un avantaj în privința capacității de a executa manevra de forțe și mijloace.

 

One thought on “Jandarmii gălățeni au autospeciale noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen