Scene ca la război, în Ghidigeni. Doi frați au fost arestați, după ce s-au bătut cu rudele și poliția

 

Luca Ion și Luca Maricel, din comuna gălățeană Ghidigeni și-au primit sentința definitivă, după ce în vara anului trecut, pe fondul consumului de alcool, au participat la un scandal și au agresat agenții care au venit la fața locului.

 

Totul a început  după ce nepotul celor doi inculpați, care locuia în aceiași curte a fost agresat. După ce a fost agresat, acesta  mers la domiciliul mamei sale și i-a spus că a fost lovit de cei doi. Revoltată, familia bărbatului agresat s-a deplasat cu căruța la domiciliul celor doi pentru a le reproșa acest lucru. Între aceștia a izbucnit un conflict care s-a derulat în curtea inculpaților.

 

La un moment dat,  a apelat serviciul 112 și a anunțat că mama sa  a fost lovită la cap și este posibil să fi decedat. Apelul a fost direcționat către echipa de intervenție alcătuită din trei agenți de poliție în cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci. Cei trei agenți de poliție s-au deplasat la fața locului cu autospeciala MAI,  aflată în dotarea Postului de Poliție Brăhășești, fiind însoțiți și de un echipaj de jandarmi.

 

Când au ajuns în dreptul imobilului aparținând inculpaților Luca Ion și Luca Maricel, agenții de poliție au constatat că sunt în conflict cu alte persoane și că una dintre persoane prezenta leziuni la nivelul feței.

POLITIST IMPLICAT IN SCANDAL - MDI TV

Au trecut la agresarea agenților de poliție

 

 Întrebați ce s-a întâmplat, inculpații au răspuns într-un mod recalcitrant. Aceștia fiind în stare de ebrietate, au adresat insulte la adresa agenților de poliție. Unul dintre inculpați avea la spate un cuțit și a vrut să îl scoată, însă a fost observat și i-a fost pulverizat  spray.  După câteva minute, inculpații au revenit în stradă, având asupra lor sticle de bere, iar unul dintre inculpați  a aruncat în autospeciala MAI cu o sticlă, cauzând distrugeri, după care a aruncat o altă sticlă către un agent de poliție, lovindu-l pe acesta în zona pieptului.

 

Cei doi au continuat să amenințe agenții cu acte de violență și cu moartea. Văzând că inculpații devin tot mai agresivi, agenții de poliție au luat hotărârea să se retragă și au urcat în autospeciala MAI, moment în care inculpatul  Luca Maricel a aruncat cu o altă sticlă de bere în autoturism, cauzând distrugerea haionului.

 

Agenții de poliție vătămați au raportat evenimentul și au  formulat sesizare pentru infracțiunile de ultraj.  Cei doi bărbați care au agresat agenții au ajuns în judecată. Unul dintre ei a declarat în fața judecătorilor că nu îi este frică de pușcărie.

Fișier:Fostul sediu al Administrației Financiare, azi Tribunalul Tecuci.JPG - Wikipedia

În urmă cu câteva zile pentru cei doi s-a dat hotărârea definitivă. Astfel,  Luca Maricel, născut la data de 2.05.1970, a fost condamnat la pedeapsa de  1 an și 5 luni închisoare, în regim de detenție, pentru infracțiunile de ultraj și distrugere. Fratele său mai mare, Luca Ion, născut la data de 5.03.1968 a fost condamnat la  pedeapsa de 1 an închisoare, în regim de detenție, fiind acuzat doar pentru ultraj.

 

De asemenea, inculpatul Luca Maricel a fost obligat să plătească daune materiale, în valoare de 1070,00 lei, fiindcă a cauzat distrugeri autospecialei de poliție.  De asemenea, fiecare inculpat a fost obligat să plătească statului câte de 1200,00 lei cu titlul de cheltuieli judiciare.

Au fost arestaţi hoţii care au furat la pont 400.000 de lei din casa unui om de afaceri din Prahova

 

Sursa: Rolii.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *