marți, aprilie 23, 2024
Fără categorie

HARGHITA | Proprietarii de terenuri rămân fără subvenții, dacă pe terenul lor sunt găsite urme de incendiere

In județul Harghita Nu mai e de glumit cu arderea terenurilor agricole! Directorul APIA Harghita, Haschi Andras, a avertizat că toţi cei depistaţi că îşi curăţă terenurile de vegetaţie uscată dându-le foc, rămân fără subvenţie pe întreaga suprafaţă solicitată, chiar dacă au incendiat doar o parte, informează Agenția de presă Rador.

„Rolul nostru este să identificăm fermierul care cultivă aceste suprafețe incendiate. Desigur, nu toate suprafețele incendiate sunt subvenționate. Acum, noi vom fi foarte drastici, oamenii își vor pierde în totalitate subvenția. Deci trebuie făcut ceva, nu mai merge cu o amendă sau cu o pierdere de 5-6 la sută a subvenției, oamenii își vor pierde subvenția și nu numai pentru suprafața care este arsă ci, indiferent câte hectare are omul, nu va primi niciun leu subvenție dacă suprafața este arsă. Unde găsim scrum, s-a dus subvenția!”, atrage atenția directorul APIA.

Potrivit datelor culese de înspectorii APIA, în județul Harghita, doar în ultima săptămână au fost identificați peste 100 de astfel de cultivatori de pământ, dar numărul lor este mai mare însumând sute de hectare de pământ unde vegetația a fost incendiată intenționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen