miercuri, februarie 21, 2024
Actualitate

VIDEO | Filtre în această dimineață pe șoselele din Galați. Șoferii băuți s-au ales cu dosare penale

 

În această dimineață, în intervalul orar 0700 – 0900, efective de poliţie rutieră și ordine publică cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, au desfăşurat o acțiune, în municipiul Galați, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

 

 

În cadrul acţiunii au fost constatate 73 de contravenţii (în valoare de 21.000 lei),  pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 republicată, dintre care 34 de contravenții pentru nepurtarea centurii de siguranță și 39 de contravenții pentru alte abateri la regimul rutier.

 

Au fost reținute în vederea suspendării un număr de 2 permise de conducere pentru consum de alcool. A fost retras 1 certificat de înmatriculare și a fost constatată 1 infracțiune la regimul rutier.

 

 

Exemplu 1

 

Un bărbat în vârstă de 42 ani, din comuna Fârțănești, județul Galați, a condus un autovehicul pe strada Traian din municipiul Galați având o alcoolemie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat astfel că acesta a fost condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei, unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 

În cauza de față s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Exemplu 2

Un bărbat în vârstă de 49 ani, din municipiul Galați a condus un autovehicul pe strada Traian din municipiul Galați, având o concentrație alcoolică de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, s-a constatat că autovehiculul avea I.T.P.-ul expirat din data de 12.03.2022.

 

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 lei, s-a luat măsura reținerii certificatului de înmatriculare și a permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. A transmis agent șef principal, Stoica Ciprian Teodor, din cadrul I.P.J. Galați.

 

Urmărește-ne și pe Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen