Bilanț după ploile de aseară. Comuna Umbrărești, printre cele mai afectate localități

Ploaia a făcut prăpăd azi-noapte în comuna Umbrărești. Pompierii au intervenit pentru a scoate apa din curți, și pentru a degaja copacii căzuți pe carosabil.

În urma fenomenelor meteorologice prognozate cu COD GALBEN și COD PORTOCALIU în intervalul orar 17.00 – 23.30, manifestate prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii , în județul Galați, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați au intervenit la următoarele evenimente:

-patru curți inundate în municipiul Tecuci și o curte în localitatea Umbrărești


–  patru intervenții pentru degajarea de copaci căzuți pe carosabil, trei în municipiul Galați și unul în localitatea Umbrărești.


– două recunoașteri în zonele cu risc potențial din municipiul Tecuci și localitatea Umbrărești


Pentru cele trei avertizări COD PORTOCALIU au fost transmise, în localitățile vizate, mesaje de avertizare Ro-Alert.


Pe perioada manifestărilor fenomenelor meteorologice periculoase, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați a primit un număr de 14 apeluri de urgență.


Pentru eficientizarea intervenției s-a dispus suplimentarea efectivelor de la Detașamentul de Pompieri Tecuci cu 10 subofițeri.


Din fericire, la nici una dintre intervenții nu au fost înregistrate victime sau persoane rănite.


În cazul producerii unei situaţii de urgenţă, este foarte important anunţaţi de îndată autorităţile prin numărul unic de urgenţă 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *