marți, aprilie 23, 2024
Actualitate

Dosar penal în urma unor percheziții la Hanu Conachi. Reprezentanții unei firme au extras agregate minerale din Siret, fără a avea drept


Ieri, 3 noiembrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Galați – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu inspectori antifraudă din cadrul A.N.A.F., au pus în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară, la sediile și punctele de lucru a două societăți comerciale, din județul Galați, care au ca obiect de activitate extracția și comercializarea de agregate minerale.

În fapt, se efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, pentru administrarea probatoriului în cadrul unui dosar penal întocmit pentru infracțiunile de evaziune fiscală și executarea de activități miniere fără permis sau licență.

Totodată, au fost desfășurate activități și pentru descoperirea de înscrisuri, bunuri și sume de bani, provenite din activitățile ilegale ce interesează cauza, respectiv exploatarea agregatelor minerale, fără îndeplinirea condițiilor impuse de cadrul normativ aflat în vigoare.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Galați.

În urma celor 6 percheziții domiciliare efectuate la data de 3 noiembrie, în comuna Fundeni – satul Hanu Conachi și satul Lungoci, a fost constatată săvârșirea, în flagrant delict, de către reprezentanții uneia dintre societățile verificate, a infracțiunii de executare de activități miniere fără permis sau licență.

Astfel, a fost luată măsura indisponibilizării a două excavatoare pe șenile, a unei stații fixe de sortare și a unei autobasculante, în valoare totală de 417.350 de lei.

De asemenea, au fost ridicate documente contabile, împreună cu specialiștii antifraudă din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, în vederea conturării prejudiciului înregistrat în dauna bugetului de stat și a fost dispusă măsura indisponibilizării a 3.500 de metri cubi de agregate minerale, în valoare de 122.500 de lei.

Totodată, au fost identificate două persoane fizice, care ar fi prestat activități în favoarea uneia dintre societățile comerciale verificate, fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.

Urmărește-ne și pe Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen