sâmbătă, iunie 15, 2024
Actualitate

Peste 8000 de polițiști vor fi la datorie în perioada 29 noiembrie – 5 decembrie. Minivacanță în siguranță

Poliția Română va fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure, în siguranță, de sărbătorirea Sfântului Andrei şi a Zilei Naţionale a României.

În perioada 29 noiembrie – 5 decembrie 2022, Poliția Română va acționa pe două paliere: unul este cel de prevenire și descurajare, iar al doilea este de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.

Folosind aproape 4.000 de autospeciale, în medie, zilnic, aproape 8.200 de polițiști vor acționa în teren. Peste 5.100 de polițiști sunt de la structurile de ordine publică, peste 1.500 sunt poliţişti de la rutieră, 564 de la transporturi și 983 sunt specialiști de la alte structuri.

Polițiștii rutieri vor acționa pe căile de acces ce converg spre zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației pe principalele căi de comunicație spre și dinspre stațiunile turistice.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudinii prudente în trafic, polițiștii rutieri vor acționa cu aparate radar în întreaga țară.

Polițiștii de la transporturi vor asigura măsurile de ordine publică în trenuri de călători, în stații și triaje de cale ferată, aerogări şi de porturile de la Marea Neagră sau de la Dunăre.

* * *

În minivacanță, dacă plecați cu mașina, interesați-vă despre condițiile meteo și alegeți corect ruta. Asigurați-vă că autoturismul funcționează în parametrii optimi, că aveți valabile asigurarea obligatorie (R.C.A.) și inspecția tehnică periodică (I.T.P.)!

Nu uitați că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei!

Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic şi nu uitaţi de politeţea rutieră. Pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule! Vă reamintim că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România!

Și oboseala la volan este una dintre cauzele des întâlnite la producerea accidentelor. Simptomele oboselii duc la scăderea timpului de reacţie! Așa că, la primele semne de oboseală, întrerupeți deplasarea, parcați vehiculul într-un loc sigur şi odihniți-vă.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea mașinii pe timp de noapte sau pe distanţe mari.

Pe autostradă, păstrați o distanță suficientă față de autovehiculul din fața, schimbați banda de circulație doar după ce v-ați asigurat temeinic și ați semnalizat intenția. Sunt interzise: oprirea nejustificată și circulaţia pe banda de urgenţă!

Le recomandăm pietonilor să traverseze drumul numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă!

Respectaţi toate regulile de circulaţie, fie că sunteţi pieton sau conducător auto, indiferent de cât de mult vă grăbiţi.

Sărbători frumoase! La mulți ani, România!

Comunicat emis de IGPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen