vineri, aprilie 19, 2024
Actualitate

Peste 4 tone de droguri au fost distruse de polițiști

În acest an, Inspectoratul General al Poliţiei Române a distrus peste 4 tone de droguri (heroină, cocaină, cannabis, rezină de cannabis, amfetamină, opium, M.D.M.A. și bunuri care poartă urme de droguri,) cu sprijinul unui operator autorizat pentru distrugerea de substanţe periculoase.

Drogurile distruse au făcut obiectul confiscărilor aferente perioadei 2014 – 2022, în 641 de dosare penale, soluţionate definitiv de către instanţele de judecată şi unităţile de parchet.

Potrivit prevederilor articolului 17 din Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri ,,drogurile ridicate în vederea confiscării se distrug”.

Distrugerea drogurilor se efectuează periodic, prin incinerare sau prin alte mijloace adecvate, de către o societate autorizată, în prezenţa unei comisii formate din judecătorul delegat cu executarea, câte un reprezentant al Agenţiei Naţionale Antidrog, al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, un specialist din cadrul formaţiunii centrale specializate în prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri din Inspectoratul General al Poliţiei Române şi gestionarul camerei de corpuri delicte a aceleiaşi unităţi.

Comunicat 935 din 31 decembrie 2022, emis de IGPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen