marți, aprilie 23, 2024
Actualitate

Un tânăr din Ivești a pus poliția pe jar. A condus drogat, băut și cu permisul suspendat. Poliția l-a fugărit inclusiv pe jos

Urmărire ca în filme la Umbrărești.  Un tânăr din Ivești a pus poliția pe jar. Un echipaj de poliție i-a solicitat să oprească pe raza localității Grivița,  însă tânărul nu a făcut-o. Și-a continuat deplasarea până la Umbrărești,  când tânărul a abandonat mașina,  a sărit un gard și a fugit prin gradina unui localnic, până când polițiștii care erau în urma sa l-au prins.  În urma verificărilor s-a constatat că bărbatul a condus fără permis, drogat și băut.

Comunicat IPJ GL:  În  data 15 aprilie 2023, în jurul orei 20:10, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Ivești, au observat un autoturism care circula în mod sinuos pe DJ 254, din direcția localității Grivița către DN 25, motiv pentru care au efectuat semnal regulamentar de oprire.

Bărbatul aflat la volan a ignorat semnalele de oprire și a accelerat, astfel că echipajul de poliție a pornit în urmărirea sa cu autospeciala de poliție cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune.

După aproximativ 5 km, pe DN 25, în interiorul localității Umbrărești, în dreptul unui imobil, bărbatul de la volan a oprit autoturismul și a fugit pe câmp, fiind urmat pedestru de polițiști care au procedat la somarea acestuia, fără a fi executat foc de avertisment cu arma. Urmărirea bărbatului s-a finalizat după circa 1 km, când polițiștii l-au ajuns, l-au imobilizat și l-au încătușat pe cel care nu s-a supus somației.

S-a stabilit că cel care a condus autoturismul, un bărbat cu vârsta de 27 de ani, din comuna Ivești, județul Galați, posedă permis de conducere categoria B, însă are dreptul de a conduce suspendat.

La testarea alcoolscop a rezultat o valoare de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la testarea drugtest a rezultat valoare pozitivă la consumul de metamfetamină, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei precum și a prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen