sâmbătă, iunie 15, 2024
Actualitate

O fată de 18 ani din Schela a fost bătută crunt de iubitul ei de 44 de ani. Tânăra a ajuns cu multiple leziuni la spital

La data de 26 iunie 2023, Secția 2 Poliție Rurală Smârdan a fost sesizată în mod direct cu privire la faptul că în seara zilei de 25.06.2023, respectiv în dimineața următoare, o tânără de 18 ani, din comuna Schela, județul Galați, a fost agresată fizic de către concubinul său, un bărbat cu vârsta de 44 de ani.

Din verificările preliminare efectuate de polițiștii care s-au deplasat la fața locului s-a stabilit că în data de 25.06.2023, în jurul orei 23:00, cele două persoane mai sus menționate se aflau în incinta unui bar din localitatea de domiciliu, iar pe fondul unui conflict spontan dintre aceștia, bărbatul ar fi lovit-o pe concubină cu palmele și pumnii în zona capului.

Agresiunea fizică asupra tinerei ar fi continuat și când cei doi au ajuns la locuința comună în cursul nopții, dar și a doua zi dimineață, în jurul orei 09:30. În urma loviturilor primite, tânăra de 18 ani a suferit mai multe leziuni și a fost preluată și transportată la spital unde a rămas internată.

Din parcurgerea formularului de evaluare a riscului a rezultat faptul că există risc iminent de victimizare, astfel că polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile, prin care s-a dispus ca bărbatul de 44 de ani să păstreze o distanță minimă de 200 de metri față de concubina sa, precum și față de reședința acesteia, situată la o altă adresă din comuna Schela, decât cea în care a avut loc
agresiunea fizică.

A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de violență în familie, iar, la data de 28 iunie 2023, s-a dispus extinderea urmăririi penale pentru săvârșirea unei alte infracțiuni de violență în familie, la o dată anterioară, iar după administrarea materialului probator în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului de 44 de ani, care a fost apoi condus și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Galați.

Comunicat IPJ Galați

Astăzi, bărbatul de 44 de ani, a fost prezentat în fața magistraților de la Judecătoria Galați cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Judecătorii au respins cererea, considerând faptul că individul nu prezintă un pericol pentru societate. Ca măsură preventivă s-a stabilit măsura controlului judiciar pentru următoarele 60 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen