Dezastru în nordul județului Galați după furtuna devastatoare. Zeci de copaci rupți și acoperișuri purtate de vânt

În această După-amiază, o furtună puternică a lovit zona Tecuci, provocând pagube semnificative. Localitatea cea mai afectată a fost Tecuci, unde nu mai puțin de 40 de arbori au fost doborâți de vijelie. Unul dintre acești arbori a căzut peste un acoperiș, în timp ce alți trei au avariat grav trei autoturisme. În plus, alte șase curți au fost inundate, iar trei acoperișuri au fost smulse de puterea vântului.

Alte probleme majore au fost raportate și în localitățile Ivești și Liești. La Ivești, un copac masiv a fost doborât, blocând o stradă în totalitate, iar în aceeași localitate, o altă stradă a fost inundată. În Liești, nu mai puțin de patru străzi au fost inundate de apele pluviale.

Nici alte localități din zonă nu au scăpat de furia furtunii. Arbori au fost doborâți și în localitățile Umbrărești, Barcea, Drăgănești, Fundeni și Matca. În plus, localitățile Pechea, Slobozia Conachi și Ghidigeni au fost de asemenea afectate de căderea copacilor pe străzile lor.

Autoritățile locale și echipele de intervenție au fost mobilizate imediat pentru a face față situației de urgență și pentru a evalua întinderea exactă a pagubelor. Locuitorii sunt sfătuiți să rămână vigilenți și să evite zonele periculoase până când echipele de intervenție vor finaliza operațiunile de curățare și remediere a situației.

 

Update. Lista comunelor rămase fără energie electrică din cauza furtunii.

 

 

Galerie foto aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *