miercuri, octombrie 23, 2024
Actualitate

Tragedie în Călimănești, județul Vrancea. 4 oameni au murit, iar 5 au fost răniți în urma unei explozii de proporții la o magistrală de gaz de pe A7

În jurul orei 1:12, în dispeceratul 112 Vrancea s-a dat alarma. Un apel la 112 a anunțat faptul că de pe DN2-E85, pe raza localității Călimănești s-a observat o explozie. L-a fața locului s-a deplasat  Secția de Pompieri Adjud cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, Stația de Pompieri Panciu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și Detașamentul de Pompieri Focsani 1 autospecială de stingere cu apă și spumă.


Începând cu ora 01.30, la nivelul județului Vrancea, s-a declanșat Planul roșu de intervenție. Odată cu activarea planului roșu, echipajele de intervenție au fost suplimentate, la fața locului fiind 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială transport personal și victime multiple, 4 ambulanțe SMURD și 2 autospeciale de stingere de la SVSU Mărășești, 6 ambulanțe SAJ și mai multe echipaje de jandarmerie și poliție.

Totodată, a fost stabilit un perimetru de siguranță pe o distanță de aproximativ de 500 de metri în jurul zonei afectate, iar echipele de intervenție au lucrat la localizarea incendiului. De asemenea, în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert.

În urma exploziei au rezultat  5 victime care s-au deplasat cu mijloace proprii la CPUAdjud. 3 victime au fost internate în Spitalul din Adjud.  Pentru 2 victime s-a solicitat transferul din CPU Adjud către aeroportul Bacău cu echipaje  SAJ de urgență tip C2.

O victimă conștientă, sex masculin în vârstă de 61 ani cu arsuri pe o suprafață de 65% din corp a fost preluată de echipajul SAJ cu medic și transportată la Aeroport Bacău unde a fost preluată de un Elicopter Smurd pentru transport la Spitalul Bagdasar Arseni din București.

A doua victimă conștientă de sex masculin în vârstă de 53 ani cu arsuri pe-o suprafață de 40% din corp a fost preluată de al doilea echipaj SAJ cu medic și transportată la Aeroport Bacău unde a fost preluată de Elicopterul Smurd pentru transfer la Spitalul Floreasca București.

Din nefericire, la locul evenimentului au fost găsite 4 persoane decedate. Atât cei decedați, cât și cei răniți erau muncitori pe șantierul autostrăzii A7.

Planul roșu a fost dezactivat la ora 3.30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen