vineri, mai 24, 2024
Actualitate

Profesorul care a pălmuit un elev a fost suspendat. Anchete la Ivești. Ce spun autoritățile

Incidentul în urma căruia un elev a fost pălmuit de către un profesor a stârnit un val de anchete. Evenimentul s-a întâmplat pe data de 2 octombrie, la ora 12:02. Conform primelor informații, acesta s-a desfășurat în holul atelierului de mecanică. Profesorul implicat se afla într-o altă clasă, însă a auzit gălăgie și a ieșit pentru a-i atenționa pe ceilalți elevi.

Din nefericire, în acel moment pe hol se afla un elev din clasa a VII-a care se îndrepta spre toaletă. Observându-l pe elev, profesorul l-a lovit cu palma, motivând că acesta nu este în clasă și că există prea mult zgomot.

După finalizarea orelor de curs, băiatul s-a dus acasă și i-a povestit mamei ce s-a întâmplat. În cursul zilei de 3 octombrie, cei doi s-au deplasat la poliție, unde au depus plângere împotriva profesorului.

Primarul comunei Ivești a comunicat că profesorul lucrează pe contract cu perioadă determinată și că acesta a fost suspendat din funcție pe durata anchetei. Profesorul are o experiență în învățământ de aproximativ 40 de ani și nu a mai fost implicat în astfel de incidente până acum.

Totodată, primarul a subliniat că elevul s-a întâlnit cu profesorul pe hol și i-a atras atenția să intre la clasă, iar elevul a făcut acest lucru, însă a ieșit din nou, moment în care profesorul l-a lovit.

Mama elevului a declarat că dorește ca profesorul să fie sancționat corespunzător și să nu mai predea în școală după acest incident.

 

Directorul Școlii Profesionale  Hortensia Papadat Bengescu, Bobocea Ioan Sebastian, a menționat că profesorul implicat susține că elevul a avut un comportament necuvincios, însă ancheta în curs va clarifica situația.

De asemenea, susține că profesorul este apt pentru a preda și că are toate actele necesare la zi. Postul de profesor de mecanică este vacant de mai mult timp, însă nicio persoană nu s-a prezentat pentru a-l ocupa, din cauza lipsei acute de personal didactic în domeniile tehnice.

IPJ Galați a transmis printr-un comunicat că în cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe, iar cercetările urmează a fi continuate de polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Galați, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Liești, în vederea stabilirii împrejurărilor în care a avut loc acest incident, precum și pentru luarea măsurilor legale care se impun.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen