Update| Incendiu puternic la Barcea. Arde o casă. Un bătrân de 78 de ani a fost in pericol

Incendiu puternic la o casă din comuna Barcea.   Din fericire nu sunt victime.

La fața locului au intervenit pompierii cu mai multe autospeciale de stingere.

Bătrânul care locuia în casă a reușit să iasă în ultima clipă.

Update: Aproape toată casa bătrânului a ars. Potrivit ISU, bărbatul se încălzea la o aerotermă conectată la o butelie cu gaz. Aceasta a explodat,  iar de aici și incendiul.

O a doua butelie a fost scoasă de către pompieri. Ei au venit la fața locului cu trei autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.

Suprafața arsă este de 200 mp².

 

Update2: În data de 02.11.2023 ora 18.40 Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați a fost anunțați prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, despre producerea unui incendiu la o locuință in localitatea Barcea.

Au fost alertate forțele și mijlocele din cadrul Detașamentului de Pompieri Tecuci precum și din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Ivești, deplasându-se la locul intervenției: 3 autospeciale cu apă si spumă și echipaj SMURD tip B / 20 subofițeri.

La sosirea echipajelor la locul intervenției incendiul se manifesta generalizat cu violenta la îtreaga locuință (cca. 200 mp).

Incendiul a fost localizat in limitele găsite.

Din primele informații incendiul sa declanșat de la o aerotermă cu gaz defectă sau exploatată necorespunzător aceasta provocând o explozie.

Proprietarul locuintei în vârstă de 78 de ani s-a utoevacuat înainte de producerea exploziei, iar la indicațiile acestuia pompieri militari au extras o a doua butelie din incendiu.

La această oră se lucrează pentru lichidarea ultimelor focare ale incendiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *