miercuri, februarie 21, 2024
Actualitate

Trei șoferi de tir din Ucraina au fost depistați cu acte false la Galați. Polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal

În data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei 22.00, în decurs de câteva minute, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați – Rutier – ITPF Iaşi, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din România, trei cetățeni ai Republicii Ucraina, conducând fiecare câte un ansamblu rutier format din cap tractor și remorcă, vehiculele fiind înmatriculate în Ucraina.

La controlul de frontieră, conducătorii autovehiculelor au prezentat, pe lângă documentele de identitate, și câte un certificat de competență profesională pentru transportul internațional de mărfuri, cu însemnele autorităţilor din Ucraina.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatelor de competență, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, pentru fiecare dintre cei trei șoferi “profesioniști”, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Comunicat S.T.P.F. Galați

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen