vineri, mai 24, 2024
Actualitate

UPDATE: Traficanți de droguri la Tecuci. 1 kg de Cannabis și peste 100 de comprimate de ecstasy au confiscat polițiștii

Update 17 aprilie – Comunicat Diicot

La data de 17.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea a 5 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținere, fără drept, de droguri de risc și mare risc pentru consum propriu, toate în formă continuată.

Măsurile au fost luate, după ce doi dintre inculpați au fost prinși în flagrant, succesiv, în municipiul Tecuci, în timp ce comercializau și respectiv intermediau vânzarea unor cantități de canabis (drog de risc) și a unor comprimate ecstasy (drog de mare risc).

Din materialul probator administrat în cauză a reieșit faptul că, în perioada ianuarie – aprilie 2024, inculpații au procurat, deținut și comercializat canabis și ecstasy către consumatori de pe raza județului Vrancea, cu sume cuprinse între 70 și 75 lei pentru un gram, respectiv un comprimat.

În urma acțiunilor derulate și a perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate si ridicate cantitățile de aproximativ 1 kilogram canabis, 159 comprimate ecstasy, cântare electronice și grindere, obiecte purtând urme de substanță, o sumă de bani în lei, mai multe telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Știre inițială  Astăzi, în jurul orei 17, la Tecuci, polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea din cadrul BCCO Galati au oprit și reținut un tânăr care este vizat într-un dosar de trafic cu droguri.

La acest moment, la Drăgănești, dar și la alte locații din nordul județului Galați au loc mai multe  percheziții.

Rezultatele perchezițiilor vor fi comunicate în cursul zilelor următoare.

Știre în curs de actualizare.

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen