miercuri, octombrie 23, 2024
Actualitate

Plin de șoferi băuți și drogați pe drumurile din județ. Unul dintre ei a făcut accident

 

 

În weekendul care a trecut, polițiștii gălățeni au depistat șase bărbați în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Primul dintre aceștia, un bărbat de 48 de ani, din municipiul Brăila, județul Brăila. a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier Galați, pe strada Drumul de Centură, din municipiul Galați, la data de 03 august 2024, în jurul orei 09:10. Aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A doua persoană, un tânăr în vârstă de 26 de ani, din municipiul Tecuci, a fost depistat de polițiști din cadrul Biroului Rutier Tecuci, pe strada 1 Decembrie 1918, din localitatea de domiciliu, în cursul aceleași zile, în jurul orei 20:20. Aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A treia persoană, un bărbat în vârstă de 33 de ani, din comuna Cosmești, județul Galați, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci pe DJ 252, pe raza localității de domiciliu, în cursul aceleași zile, în jurul orei 19:55. Aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A patra persoană, un bărbat de 42 de ani, din municipiul Galați, a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier Galați, pe bulevardul Marea Unire, din municipiul Galați,  data de 03 august 2024, în jurul orei 22:45. Aparatul etilotest a indicat valoarea de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A cincea persoană, un bărbat de 24 de ani, din municipiul Tecuci, a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier Tecuci, pe strada 1 Decembrie 1918, din aceeași localitate, la data de 04 august 2024, în jurul orei 23:10. În urma testării conducătorului auto cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Cea de-a șasea persoană, un bărbat de 35 de ani, din comuna Umbrărești, județul Galați, la data de 2 august 2024, în jurul orei 03:15, în timp ce conducea autoturismul pe DN 25, în interiorul localității Barcea, din județul Galați, când a ajuns la intersecția cu strada Răzeșilor, ar fi intrat în coliziune față-spate cu un autoturism aflat în fața sa, care efectua manevra de viraj la stânga și care era condus de către un bărbat în vârstă de 67 de ani, din comuna Barcea.

În urma impactului, a rezultat avarierea celor două autoturisme și rănirea a trei persoane, respectiv o femeie de 56 de ani, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 67 de ani, a conducătorului auto de 35 de ani și a unui tânăr de 18 ani, pasager în autoturismul acestuia.

În urma testării conducătorului auto de 35 de ani cu aparatele din dotarea Serviciului Rutier Galați, a rezultat valoarea de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat și indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

În toate aceste situații, conducătorii auto au fost conduși la unități spitalicești, unde le-au fost prelevate probe biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei și a prezenței substanțelor psihoactive în organism, iar în funcție de rezultatul acestora, vor fi dispuse măsurile legale.

În ultimul caz, cercetările sunt continuate și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Comunicat IPJ Galați

 

 

 

 

 

 

 

 

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen