joi, aprilie 18, 2024
Fără categorie

TOT MAI MULTE COMUNE GĂLĂȚENE ÎN SCENARIUL ROȘU | COMUNA UMBRĂREȘTI SE APROPIE DE SCENARIUL GALBEN

 

Tot mai multe comune din județul Galați au intrat din păcate în scenariul roșu. În ultimele săptămani situația s-a înrăutățit. În acest moment, comunele care au rata de infectare mai mare de 3 cazuri la 1000  de locuitori sunt: Movileni, Suceveni, Corod, Țepu, Cosmești și Smârdan. Din păcate avem și localități în scenariul galben. Acestea sunt Tecuci, Barcea și Drăgănești. Momentan comuna noastră este în scenariul verde, dar rata de infectare este de 1.83 cazuri la 1000 de locuitori, iar 13 persoane sunt infectate.

Restricții în localitățile aflate în scenariul roșu

 

 în spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura până la capacitate maxima DOAR cu participarea persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
– organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, precum și spectacolele de tip drive-in sunt interzise.
– organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt interzise.
– se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber
– se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.)
– este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase.

– activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora este doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

– este interzisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.
– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică de 4/1.000 de locuitori, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană;
– este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

– este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare.

 

Restricții în localitățile aflate în scenariul galben

 

– Competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
– organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.
– organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție. Pot participa doar cei vaccinați, cei testați sau cei trecuți prin boală, conform descrierii de mai sus.
– se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună.
– se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior. La stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.
– se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri) cu un număr de participanți de maximum 300 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană. Pot participa doar cei vaccinați, cei testați sau cei trecuți prin boală, conform descrierii de mai sus.
– se permite organizarea de conferințe cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății.
– se permite organizarea de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane, cu respectarea următoarelor măsuri:

a) purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toți participanții;
b) dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spațiul în care se desfășoară mitingul sau demonstrația;
c) menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanți și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/ persoană, acolo unde este posibil;
d) dezinfectarea mâinilor persoanelor care distribuie eventuale materiale pe perioada desfășurării mitingului sau a demonstrației;

e) aplicarea regulilor de igienă colectivă și individuală pentru prevenirea contaminării și limitarea răspândirii virusului SARSCoV-2;
– activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-2,00.

– activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-2,00

 

Situația la nivelul județului Galați în ultimele 24 de ore

Peste 60 de persoane din județul Galați au fost confirmate ca infectate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. Numărul gălățenilor pozitivi izolați la domiciliu se apropie de 600, iar al celor aflați în spital, de 190.

Potrivit datelor centralizate de Prefectura Galaţi privind evoluţia cazurilor de infectare cu COVID-19, dintre cei 390 de pacienţi testaţi într-un interval de 24 de ore, 63 au fost declarați purtători ai virusului. Numărul total al celor infectaţi ajunge astfel la 29.090. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 11 persoane au fost reconfirmate.

 

Din fericire, ziua de luni nu a mai adus niciun deces în rândul pacienților internați cu forme grave de boală, ceea ce face ca numărul total al deceselor înregistrate la Galați de la începutul pandemiei să rămână 979.

La polul opus, luni, 20 septembrie, 41 de pacienți internați au fost declarați oficial vindecați, ceea ce face ca totalul persoanelor depistate pozitiv și declarate ulterior vindecate să ajungă la 27.344.

Luni, 20 septembrie, în carantină instituționalizată se mai afla o singură persoană, conform aceleiași raportări. În izolare la domiciliu se aflau 589 de persoane depistate pozitiv, iar numărul gălățenilor aflați în carantină la domiciliu ajunsese la 854. În izolare instituționalizată se aflau 187 de  bolnavi de COVID-19.

De la începutul pandemiei, în județul Galați au fost efectuate 206.125 de teste, potrivit  celor de la  Viața Liberă.

PANDEMIE COVID-19. Record de decese, în judeţul Galați, pe fondul relaxării  - Viaţa Liberă Galaţi

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen