miercuri, februarie 21, 2024
Actualitate

ACŢIUNE CU EFECTIVE MĂRITE DESFĂŞURATĂ DE POLIŢIŞTII GĂLĂȚENI

Având în vedere faptul că, în perioada 14-17 octombrie 2021, la nivel național, au fost intensificate acțiunile de informare, precum și de prevenire și combatere a răspândirii virusului COVID-19, în cursul zilei de ieri, 16 octombrie, poliţiştii gălățeni sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați dar și de polițiști din cadrul Poliției Locale Galați, au desfăşurat în acest sens, mai multe acțiuni punctuale cu efective mărite, pe raza întregului județ.

 

 

Cu această ocazie, au fost legitimate 1321 de persoane, au fost verificate 186 de societăți comerciale, 443 de domicilii/locații declarate pentru persoanele aflate în carantină, 105 locații de alimentație publică (restaurante/baruri/terase) și controlate 77 de mijloace de transport persoane atât din domeniul public cât și din cel privat.

 

Polițiștii au aplicat 124 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dintre care 120 de sancţiuni pentru nepurtarea măștii sanitare în spațiile publice închise sau deschise și 4 sancţiuni pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie.

 

Întrucât sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare, recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică şi să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

 

Reamintim faptul că în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

 

Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, întrucât fiecare dintre noi are datoria morală şi obligaţia de a-i proteja pe cei din jur, astfel încât să putem preveni şi reduce efectele pandemiei actuale. Polițiștii vor acționa în continuare în vederea prevenirii răspândirii infecției cu noul coronavirus şi asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen