miercuri, octombrie 23, 2024
Actualitate

SLUJBĂ DE TE-DEUM ȘI COMEMORARE LA BISERICA PAROHIALĂ SFINȚII ARHANGHELI MIHAIL SI GAVRIL

Astăzi, de 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naționale,  în catedralele eparhiale, bisericile parohiale şi mânăstirești din ţară şi străinătate a fost oficiată slujba de mulţumire pentru libertatea şi unitatea neamului românesc. Slujba a fost oficiată după Sfânta Liturghie.

La biserica Parohială Sfinții Arhangheli Mihai și Gavril au participat domnul primar Ionel Stratulat și fostul primar, domnul Paraschiv Stoica, alături de copii, bunici și părinți. La finalul slujbei de Te-Deum s-a cântat Deșteaptă-te Române, iar apoi, rând pe rând, copii  de la grupul de cateheza Umbrărești 1, au început să recite cântece patriotice, alături de invitata Bianca Tufănoiu, din județul Vrancea, care are origini la noi în comună.

 

Spre final a fost oficiată slujba de comemorare a profesorului și istoricului Ion T. Sion. Domnul primar, Ionel Stratulat a ținut un moment de aducere aminte, unde a amintit personalitățile comunei noastre, care au făcut localitatea cunoscută.  Printre aceștia au fost amintiți  preotul Dumitru Vlad, învățătorul Vasile Teleoacă sau comandorul aviator Nicolaie Milea.

 

La finalul slujbei, preotul paroh Ioniță Gheorghiță a ținut un cuvânt de învățătură și le-a mulțumit credincioșilor participanți. Totodată a mai adăugat, că la biserică început un nou proiect de promovare a tinerelor talente.

 

Slujba poate fi urmărită aici .

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen