GALERIE FOTO |VAL DE ACCIDENTE PE DRUMURILE DIN MOLDOVA DIN CAUZA VREMII

Codul galben de ninsori și polei a făcut prăpăd pe drumurile din vestul Moldovei. Mai mulți șoferi au pierdut controlul direcției de mers și s-au izbit de alte mașini sau au ajuns în șanț. Aceștia spun că iarna a venit prin surprindere, pentru drumari.

Avertizarea meteorologilor de ninsori, ploi și polei este valabilă până la ora la ora 18:00. Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în județele Suceava, Neamț, Bacău și la munte vor predomina ninsorile moderate cantitativ și va continua să se depună strat de zăpadă.

În restul Moldovei vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și se va depune polei.


 Precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare vor fi și în estul Munteniei, pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă și se va forma polei.


În toată zona vizată, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 50…60 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.Poliția Rutieră recomandă șoferilor să nu plece la drum decât dacă au mașinile echipate corespunzător pentru iarnă, să adapteze viteza la condițiile de drum, să nu bruscheze comenzile mașinii, să folosească frâna de motor, să mențină parbrizul și luneta curate pentru vizibilitate optimă și să păstreze o distanță corespunzătoare față de celelalte autovehicule din trafic, astfel încât să poată frâna în condiții de siguranță.

Polițiștii rutieri reamintesc conducătorilor auto că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. Amenda pentru lipsa cauciucurilor de iarnă este cuprinsă între 1.305 și 2.900 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *