joi, aprilie 18, 2024
Actualitate

FOTO| PETARDE ȘI ARTIFICII CONFISCATE DE POLIȚIȘTI


Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, au desfășurat, în perioada 11 – 14 decembrie a.c., pe raza județului Galați, o acțiune având ca scop prevenirea și combaterea operațiunilor ilegale cu articole pirotehnice.

În cadrul acțiunii au fost puse în aplicare 6 mandate de percheziție la domicilile unor persoane bănuite de operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept.

Cu ocazia perechezițiilor, au fost identificate ca fiind deținute fără drept, în vederea comercializării, următoarele articole pirotehnice:
– 16 254 de petarde (categoriile P1, F3 și F4);
– 129 de baghete de artificii (categoria F2);
– 120 de baterii de artificii cu 25, 36 și 66 de focuri (categoriile F2 și F3);
– 48 de rachete (categoria F2).

Întrucât în toate cele șase cazuri, articolele pirotehnice erau deținute fără autorizație și documente de proveniență, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, procedând la ridicarea acestora, în vederea continuării cercetărilor.
La acțiune au participat polițiști criminaliști și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați.

Pe această cale, reiterăm interdicțiile prevăzute de legislația în vigoare, cu privire la deținerea, utilizarea și vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2 – F4.

Totodată, precizăm că articolele pirotehnice de divertisment din categoriile F1 și P1 pot fi puse la dispoziția publicului cu vârsta peste 16 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen